Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No też mi się tak wydaje, że to bujda ale Pan z BMW Olszowiec cały czas się upiera, że jest taki lakier to X3:) Z drugiej strony co myślicie o lakierze niemetalicznym? Wiem, że jest bardziej miękki ale jak to się ma w codziennej eksploatacji?

Może im coś się pomyliło z lakierem A14 - Mineral Silver, można by to podciągnąć na siłę pod biały perłowy.

Ee.... Bardzo na siłę :-). To już prędzej titanium silver. Mineral podchodzi zdecydowanie pod kolor złoty...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Właśnie widziałem w salonie połączenie tkaniny i skóry w piaskowym kolorze. Muszę przyznać, że jakość tkaniny mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. Gdy wcześniej mi pokazywano "to samo" w e91 to byłem zdegustowany, ale w X3 - szacun! Gruba, mocna tkanina - widać, że sporo zniesie.
Opublikowano

Witam,

z racji klasy samochodu skóra wydaje się bardziej odpowiednia, kolorystyka odpowiednio dobrana do lakieru daje pożądany efekt wizualny, pozostaje zastosowanie praktyczne przy dzieciach, dorastającej młodzieży, której brud na butach nie przeszkadza itd.

W E91 mam skórę lemon, w E87 materiałową i obie mają swoje wady i zalety. Skórze jak większość z Was pisze wystarczy woda i mleczko zabezpieczające, gorzej jak córka zostawiła mi na tkaninie trochę owocowego jogurtu - długo walczyłem z wodą i czyścidłem. Niby nie widać, ale ja wiem gdzie to było i widzę.

Opiszę swój przyapdek ze skórą lemon. Pierwszej jesieni po zakupie auta (1. raz skóra) przyodziałem kurtkę nabukową (marka znana, oryginał - z garbami na górze, ze sklepu firmowego) i po dwóch jazdach wyleczyłem się z kurtki i na kilka tygodni ze skóry. Lemon z "zadowoleniem" przyjął kolor nabuku i wyraźnie odcinał się od reszty tapicerki. Różnych środków do czyszczenia użyłem, od ori z ASO po inne drogie do mebli, i walczyłem, walczyłem, w pewnym momencie nawet środkiem chemicznym delikatnie za mocno przytarłem i trochę koloru zdjąłem.

W końcu zeszło, kurtka poszła won do szafy a jak wkładam to z bagażnika, teraz po trzech latach kolory są już ok, lemon znowu mi się podoba i kolejny E/X/F? też będzie ze skórą, pewnie wentylowaną (ciekawy system tej wentylacji).

Pod fotelik, jeżeli ktoś wozi na jasnej skórze, polecam grubą flanelę w podonym jak skóra kolorze. Po pierwsze nie odkształca się skóra od fotelika, po drugie brud z butów nie niszczy tapicerki.

Z pozdrowieniami.

Opublikowano
Moją opinię na temat skóry wyraziłem już wcześniej - jestem jej zdecydowanym zwolennikiem. Niemniej jednak opisałem wrażenia tkaniny po tym jak ją zobaczyłem na żywo. Co do koloru skóry to dlatego biorę pod uwagę tylko i wyłącznie czarną. Jedyny raz kiedy coś na niej było widać to kremy do opalania przed pierwszym sprzątaniem po powrocie znad morza. Poza tym bajka jeśli chodzi o łatwość utrzymania. No i ten zapach jak się po 2-3 dniach wsiada do auta (wtedy przy zamkniętych drzwiach zapach skóry ładnie nasyci powietrze...). Zawsze mi się kojarzy z pierwszym razem gdy wsiadłem do tego auta... ah... :D