Skocz do zawartości

Halogeny problem z instalacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem z halogenami, po podłączeniu ich, umocowaniu i włączeniu na desce rozdzielczej nie działają.

Gdzie szukac przyczyny, tak jakby nie dochodziło napięcie na kable halogenów.

Ps. żarówki są sprawne.

E32 730 LPG

KUPIĘ ŁADNE ZADBANE E38 735 LUB 740 rocznik '96;'97. PROSZĘ O KONTAKT NA PW.

Opublikowano

Jestes pewny ze wszystko zostalo dobrze podlaczone??

Jezeli tak to sprawdz bezpieczniki - jezeli wstawiales halogeny, ktorych w aucie nigdy nie bylo to moze sie okazac ze bezpiecznika odpowiedzialnego za halogeny w ogole nie ma.

Opublikowano
Jeżeli w tym aucie nie było nigdy halogenów, to bardzo prawdopodobne jest, że nie ma od nich przekaźnika. A włącznik masz jedno- czy dwu-pozycyjny?
Opublikowano

Witam

Kiedys były halogeny, ale jak kupowałem to niestety nie było ich.

Jak włączam włacznik halogenów w pozycje 1-szą to mam przeciwmgielną na pozycji 2- powinny byc halogeny ale tylko kontrolki na desce sie swiecą a halogeny nie.

Przy takim samym ustawieniu sprawdzałem napięcie na przewodach od halogenów i niestety nie było go. Musze poszykac w bezpiecznikach.

Czy do halogenów jest jakis osobny przekaźnik?

E32 730 LPG

KUPIĘ ŁADNE ZADBANE E38 735 LUB 740 rocznik '96;'97. PROSZĘ O KONTAKT NA PW.

Opublikowano

Napisz jeszcze jakie sa kolory kabli do wtyczek halogenów. Z obu stron jest brązowy, czyli masa a żółto czerwony i zółto brązowy są to zasilania.

Obejrzyj jeszcze czy z lewej strony auta nie ma przypadkiem skrętki w której mogłyby być wygnite przewody. Często się zdarza że instalacja do halogenów jest dokładana fabrycznie wraz z czujnikiem temperatury zewnętrznej i wtedy łączona jest ona za pomocą takiej skrętki. W innych sytuacjach instalacja do halogenów jest wpuszczona w instalację z przodu auta od nowości.

• 6 lat później...
Opublikowano

WITAM

A JA MAM PROBLEM Z HALOGENAMI W SWOJEJ BUNI E38 KTÓRE ŚWICĄ MIMO IŻ ZAPŁON JEST WYŁĄCZONY,PRZEŁĄCZNIK HALOGENÓW RÓWNIEŻ JEST W POZYCJI WYŁĄCZONEJ A ONE WCIĄŻ ŚWIECĄ I WYŚWIETLA SIĘ KOMUNIKAT ŻE COŚ JEST Z NIMI NIE TAK ALE CO??? :?: :?: MOŻE KTOŚ SIĘ Z TAKIM PROBLEMEM SPOTKAŁ TO BARDZO PROSZĘ O POMOC BO OBECNIE MUSIAŁEM ODŁĄCZYĆ WTYCZKI

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego,

po pierwsze, nie pisz wielkimi literami, bo pewnie zaraz jakiś admin Cię doceni za to :D

po drugie, zadałeś pytanie na temat modelu e38 w dziale e32 - może to nie jest tak duży problem akurat w wypadku twojej usterki.

Co do samej usterki,

sprawdziłeś czy przycisk halogenów działa? Może coś się ułamało i nie styka po prostu?

pzdr

yaz