Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam panowie mam problem ze swiatlami ksenon orginalny.Sprawa wyglada tak ze mrugaja mi oba jednoczesnie w tej samej chwili,zwlaszcza jak wlaczam prawy kierunkowskaz ,przeciwmgielne,dlugie.Wymienilem dwa nowe zarniki i problem nie zginal.Elektryk tez nie wie co ma robic wedlug niego wszystko powinno byc dobrze.Ale jak podlaczyl mi go pod komputer i wykasowal bledy z modulu swiatel lmc to przez jeden dzien nie mrugaly.Jak myslicie czy ten modul jest przyczyna tego mrugania ??? Edytowane przez e46bmw
Opublikowano
po podlaczeniu sie do modulu swiatel i skasowaniu bledow to na pare godz wszystko jest ok i pozniej znow mrugaja
Opublikowano
po podlaczeniu sie do modulu swiatel i skasowaniu bledow to na pare godz wszystko jest ok i pozniej znow mrugaja

to sprawdz na innym module

brokat_
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja mam identycznie tak samo i tez nie mam pojecia co jest grane , juz mam strach tak jezdzic zeby policja sie nie doczepila o to ..
Opublikowano
nawet modul kupilem drugi i dalej to samo,juz mnie denerwuje ta moja bmka chyba ja sprzedam bo stale cos z nia nie tak
Opublikowano
moze aku?? ja mam tez problem z xenonami tyle ze mi jeden gasnie podczas jazdy,czasami prawy czasami lewy a czasami nawet przeciwmgielny prawy,porazka,na module po podpieciu do kompa nic nie bylo :mad2:
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
nawet modul kupilem drugi i dalej to samo,juz mnie denerwuje ta moja bmka chyba ja sprzedam bo stale cos z nia nie tak

a kupiles nowy??? czu uzywany,hehe,niewydaje mi sie ze mozna tak poprostu latwo wierzyc tym co sprzedaja na alegro jezeli tam kupiles.

Opublikowano
kupilem uzywany ale watpie zeby byl popsuty tak samo jak tamten na oby dwoch by mrugaly,z reszta sam juz nie wiem w moich stronach nikogo nie mam zeby mi to sprawdzil dokladnie a do serwisu mam 150 km i na razie z tym jezdze
Opublikowano
A ja mam pytanie z innej beczki. Czy wszystkie zapłonniki AL pasują do xenon, bixenon? Widziałem na allegro z kostką na 2 lub 3 piny ale o różnych końcówkach numeru. Jaki podejdzie do Bixenon? Domyślam się, że na 3PIN?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wie juz ktos dlaczego ksenony mrugaja ??? odwiedzilem juz kilku elektrykow , ale zaden nie ma pojecia co moze byc przyczyna .

Moze pomoze ktos w rozwiazaniu tego problemu ??, bylbym bardzo wdzieczny..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten xenon to oryginalnie był w aucie czy orygnialny ale dołożony zamiast zwykłych świateł? Tak czy siak możesz mieć problem ze "słabą masą". Takie duże łącza masowe zbierające wszystkie masy z wiązek są przykręcone na nadkolach w okolicach przednich kierunkowskazów.
Opublikowano
Może któraś z przetwornic łapie wilgoć?

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)

Opublikowano
ostatnio wyczytalem na jakims europejskim forum ,ze moga mrugac nawet wtedy jezeli cos sie dzieje z oswietleniem tablicy rejestracyjnej,np.jak woda sie dostaje,sprawdz moze jednak.
Opublikowano
jeszcze nie doszedlem do tego czemu mrugaja a mrugaja juz naprawde dlugo i nikt nie ma pojecia co jest tego przyczyna,na razie jezdze tak nie mam wyjscia,ksenon mam orginalny ale dokladany
Opublikowano
miałem ten sam problem-ksenony oryginalne, pomogło: przeczyszczenie wszystkich kostek przy lampach przednich Kontaktem S potem Kontaktem U (w takiej kolejności) oprawki samych żarówek też plus kontrola mas.Mruganie trochę ustało,na krótko przy rozruchu zaczęła się zapalać kontrola żarówek tylnej lampy.Po zdjęciu tapicerki bagażnika i izolacji wiązek osuszyłem przewody (lekko wilgotne) i ponownie zaizolowałem.Następnie znowu Kontakt S i U na kostki i styki lamp oraz podgięcie styków żarówek.Na koniec boczne kierunki i kontrola czy wszystkie żarówki działają.Od trzech miesięcy działa wszystko jak trzeba,zero mrugania.
Opublikowano
jednym slowem trzeba wszystko przejrzec i oczyscic jak znajde troche wolnego czasu zajme sie tym i dam znac czy pomoglo
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie pomoglo , z tylu w lewej lampie masa byla za slaba i lampa minimalnie slabiej swiecila , po wyczyszczeniu kabelka wszystko dziala jak nalezy :P ani jednego mrugniecia..,

Dzieki wszystkim za pomoc

pozdrawiam

• 3 lata później...
Opublikowano
Miałem ten sam problem mrugały ksenony wziałem wszystkie wtyczki zarowki poczyscilem sprayem Kontakt i ksenony przestały mrugać :D dzięki za podpowiedz. Pozdrawiam :)
Opublikowano
Ale mrugały wam na dziurach/nierównościach czy pulsowały jak staliście np w korku ?
Opublikowano
mi mrugaly caly czas jak wlacyzlem to masakra prawie caly czas, jak sie rozgrzaly to troche przestalo mrugaly oby dwa razem raz poraz oddzielnie .