Skocz do zawartości

e36 compact m54b30 problem z odcinka

Gregcompact3.0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukam pomocy prawie w kazdym klubie, na kazdym forum. Mam klopot z odcinka w mojej buni. Jest to compacte36 z silnikiem m54b30. Klopot jest taki ze na kazdym biegu odcina mi przy 5100-5300 gdzie raczej powinno wkrecac go do czerwonego. zmienilem pompe od 3.0 dosc kosztowna ori. ale nadal to samo, co moze byc problem czy ktos z czyms takim sie spotakl czekam na jaka kolweik pomoc z gory dziekuje. pzodrawiam

tak jak w opisie jest to silnik z e39 z automata m54b30, 2001r kpl silnik z wiazka oczywiscie z kompem i ews, jest klopot z odcinka na jalowym biegu odcina 6700 ale nie zawsze ale podczas jazdy odcinka tylko 5300, impa ani dis nic ciekawego nie pokazuja oprocz sond ale sondy dzialaja oprocz jednej, moze ktos gdzies cos slyszal co sie robi w takim przypadku, bo bez sensu wszystko kupowac po kolei skoro jush wiekszasc rzeczy jest nowa

Z tego co wiem, to te silniki potrzebują danych, że samochód jedzie. Jakaś elektronika z DSC itp.

Sam swapuje, ale elektronikę oddaję do roboty.

Moim zdaniem to wina źle dopasowanej elektroniki m54 do budy e36. Dobry elektronik od swapów za parę stów powinien pomóc.

Skoro jest z automatu to wydaje mi się że ECU współpracuje ze sterownikiem skrzyni biegów ,gdzie by wyglądało na to że przy normalnym ustawieniu jazdy właśnie w tym zakresie będzie zmieniał się bieg. Kiedy jest na Sport możliwe że ciągnie na maxa do odcinki .W końcu jest w nim więcej elektroniki niż M50 czy M52
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif

hmmm sporo informacji, to co na chwile obecna zmienilem, : pompa od 3.0 m54 o.e, sondyx4 o.e, czujnik walu korbowego o.e i filtr paliwa bosch. hmmm najprawdopodobniej wina siedzi w ecu i dotyczy to asp? bledow nie pokazuje jesli chodzi o abs czy esp, brak pomyslow. mam nadzieje ze na sezon sie z tym uporam