Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam po walce z nawigacja ktora trwała 4 miesiace bo myslałem ze mam cały czas złe płyty udało sie , Padł laser wymieniłem (koszt 400zł ) i działa ale pokazuje mi np jadac w miescie u siebie w bydgoszczy ze jade lasem błednie odczytuje miejsca w ktorych sie znajduje . Czy jest tam mozliwosc kalibracji tego czy cos w tym stylu nie wiem jak bedzie sie zachowywyac w angli bo dzisiaj wracam bynajmniej w polsce dzieja sie takie rzeczy

Panie Władzo jechałem szybko gdyż................poprostu lubie zapi....alać

http://images45.fotosik.pl/1795/d7228bb9e9fd6984m.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
miałem podobne objawy u siebie. Czytnik navi działał, ale pokazywał pozycję, która nie miała nic wspólnego z rzeczywistością. Problem polegał na tym, że GPS nie był w stanie zlokalizować satelit do ustalenia pozycji - zawiesił się. W moim przypadku wystarczyło odpiąć zasilanie i inne kable od czytnika na pół godziny, po czym podłączyć. Potem samochód gdzieś po 5min zlokalizował satelity (zielona antena w lewym, albo prawym rogu ekranu) i wszystko wróciło do normy.