Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie co do nawigacji professional CCC a dokładniej co do ekranu, czy jest mozliwosc aby nawigacja byla na calym ekranie? Probowalem na wszystkie sposoby i nie moge sie pozbyc podzielonego ekranu(na jednej polowce mam mape a na drugiej informacje dotyczace pozycji lub informacje o spalaniu itp.) Moze ktos z forumowiczów wie czy istnieje sposob aby uzyskac mape na pelnym ekranie, widzialem w X5 w wersji amerykanskiej ze jest taka mozliwosc.Moze jakas aktualizacja jest potrzebna?? Dzieki za wszelkie odpowiedzi.

Opublikowano
Mayo u mnie sie tak nie da....zaznaczam ze jest BMW z 2008, a Ty widze ze masz z 2010 wiec na pewno masz nawigacje CIC a to juz calkiem inna bajka.
Opublikowano

Ja kupilem moje w kwietniu, wiec w sumie nie jestem pewien, jaki typ nawigacji mam (to jest ta granica, kiedy przechodzono na CIC - prosze mnie poprawic jesli sie myle), i u mnie jest tak jak u koleo - mozna odznaczyc "Spleet the screen" (u mnie jest po angielsku).

pozdrawiam

Opublikowano
W październiku 2009 była zmiana z CCC na CIC.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
A jakie jest ogólnie Wasze zdanie o nawigacji BMW? Ja uważam, że jest nie lepsza od takiej z Biedronki za 100 zł pomimo, że Professional. Jest bardzo nieprecyzyjna, często każe skręcić w ulicę, którą właśnie minąłem, brak opcji wyboru innej trasy, brak możliwości programowania trasy (np z Gdańska do Krakowa ale przez Poznań). Obecne 3 płyty są niewygodne, konieczne wyłączanie zapłonu na 5 min po każdej zamianie. Bardzo słaby system prezentowania trasy przed rozpoczęciem podróży. I wiele innych. Główna zaleta to, że jest wbudowana w deskę rozdzielczą.
Opublikowano

Ja mam CIC w X6 i powiem tyle ze lepsza jest jakakolwiek navi za 500PLN. Ta w BMW ma bardzo ograniczona funkcjonalnosc i malo aktualne mapy.

Zalety to wbudowanie tego w deske, wspolpraca z radiem i telefonem.

Opublikowano

Dlatego ja nie wykupiłem tej opcji :) Po weekendzie z samochodem testowym wyposażonym w tą nawigację, doszedłem do takich samych wniosków jak Wy - same - a jedynym + jest to ze jest wbudowana :)

U siebie jeżdże z TomTomem (śmiesznie wygląda, ale ma działac) i mam multum opcji od tras szybkich po krotkie po drogach platnych nie platnych itd. jak to w "normalnej" nawigacji jest:)

Opublikowano

Paranoja jest ze za 12k PLN oferuje sie nawigacje, ktora funkcjonalnoscia jest jakies 6-7 lat za kieszonkowymi navi.

Biorac pod uwage ze jest to zupelnie nowa navi w BMW, to pewnie na kolejna bedziemy czekac kilka lat.

Opublikowano

Panowie ja mam x6 i w niej nawigację profesjonal która jest super.

Ma wszystkie funckcje o których mówicie że u Was ich nie ma.

W niemczech, belgii, francji sprawdza się znakomicie nie ujmując niczego polsce.

Jestem bardzo zadowolony zarówno z x6 jak i nawigacji.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W BMW nie rozumiem jednej rzeczy dotyczącej Nawigacji. Kupując nowe auto z nawigacją, dostajemy oprócz dysku, wyświetlacza itd.: program. Więc dlaczego BMW chce jeszcze pieniądze za aktualizacje ? W programach komputerowych (mając oryginalną wersje, opłaconą) aktualizacja jest darmowa, albo przynajmniej pierwsza. To jest lekki wyzysk zwłasza że na nawigacje płaci się kilkanaście tysięcy.

Ostatnio prosiłem pana w serwisie o płytkę z nowszymi mapami (niestety mam CIC) i wyśmiał mnie że chce to za darmo ;)

Więc nie pozostaje nic innego jak torrenty...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

navi na CIC chyba nie da rady zaktualizowac z torrentow - oprocz software potrzeba indywidualnego kodu (z tego co wiem), ale nie trzeba tego kupowac od dilera

tu podobno mozna kupic kod http://www.fscmap.com/ (aso podobno bierze kilkukrotnie wiecej), plytke z softwarem mozna kupic w aso - kosztuje podobno stosunkowo malo

ja na razie nie bede potrzebowal aktualizacji map na europe, ale jesli ktos sprawdzi to zrodlo, to prosba o wrzucenie info na forum

pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Wydaje mi się że masz racje co do samego programu. Ale pobrałem kiedyś nowe mapy na 2010r. Wypaliłem obraz i włożyłem do dysku w samochodzie. Auto kazało mi czekać 5minut na aktualizacje map. I jak narazie działa.

Niedługo sezon wakacyjny więc znowu trzeba będzie aktualizować

Opublikowano
Panowie ja bym się tak nie czepiał tej navi. Ostatnio jechałem przez całą Polskę w składzie E70, Ml ten nowy i starszy(w163 i w164?) i powiem wam, że "mercedesowskie" nawigacje w porównaniu do BMW to lipa. Gdyby nie nawigacja BMW nie zjadłbym kolacji w domu :mrgreen: pzdr