Skocz do zawartości

320i biegi

Vice

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, coś źle się dzieje z moim autem..

1. Gdy chce szybko przyśpieszyć to na 1 biegu wskazówka na końcu obrotomierza zaczyna po prostu skakać, prędkość tak samo.

2. Wracałem dzisiaj do domu i jechałem po długiej prostej, chciałem sprawdzić jak się zbiera - 1 bieg, drugi, a trzeci nie wskoczył i auto zaczęło gwałtownie hamować, próbowałem drugi raz i to samo.

Natomiast gdy jechałem wolno po mieście to wszystko było ok, tak samo przy zgaszonym silniku biegi normalnie wchodzą. Domyślam się że coś ze sprzęgłem, jak myślicie ?

• Zasłużeni forumowicze

1Na pierwszym biegu musisz trzymać gaz wciśniety do czasu aż obrotomierz pokaże 7500rpm to mu przejdzie.

2W kole kierownicy są czujniki potu, jak sterownik wyczuje że kierowca poci się już przy dwójce to nie pozwoli na wrzucenie wyższego biegu :lol:

A poważnie to ile miałeś obrotów jak bunia zaczeła szarpać na jedynce?Pewnie 6400 to odcinka.

Zamiast 3 wciskałeś 1 powinieneś się cieszyć że po takim czymś wogóle jezdzi.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

• Zasłużeni forumowicze
Ale jak będziesz ukochaną kręcił często do odcinki to ta miłość ją zabije :D Te silniki nie są zbytnio stworzone do wysokich obrotów a jeżeli chodzi o redukcje z 2 punktu to jesteś farciarz bo większoś silników tak właśnie kończy życie(pogięte zawory i dziurawe tłoki)
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.