Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z przepływką chodzi mi o o korekcje wtrysku ale pewnie tak jak mówisz jest na wykończeniu. Spróbuje jeszcze raz dolać LM i pojeżdżę jeśli do świąt tak będzie to po świętach rozglądam się za wtryskiem. Czy może lepiej dać go do regeneracji? Co do klucza dymometrycznego to zakupie bo już od dawna noszę się z tym zamiarem. Swoją drogą jak sprawdzić przepływkę INPĄ?
  • Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Current air-mass ma być nie mniejsze niż desired air-mass i przy budzie w podłodze ma być nie mniej niż 1100 jednostek. Tak jak na tym filmie (to jest akurat mój film, jeszcze silnik w serii):

Przepływomierz nie ma nic do korekcji wtryskiwaczy. LM nie dolewaj do baku tylko podepnij na krótko jak w tym temacie:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=146100

Nie regeneruj, tylko kup używkę z gwarancją rozruchową. Jak boisz się takiego podpinania przy pompce progowej to możesz wlać diesel spulung na rezerwę i pojeździć jeszcze jakieś 50km, ale jest wtedy zagrożenie, że rozpuści Ci syf w baku jeżeli takowy masz i pociągnie dalej :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Ok czyli porozglądam się za używką z gwarancją. Czy INPĄ później wtrysk zakoduje bez problemu czy muszę mieć Disa? Czy zrobię to tak jak napisane w tym temacie( Drugi wpis)?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=172941

Zaobserwowałem dzisiaj coś takiego jak na tym filmiku tylko było to delikatne i chwilę tylko trwało Czy to przez ten wtrysk?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz miec kod IMA ktory jest na wtryskiwaczu,bez DiSa nir ogarniesz

Kolejny raz wypisujesz bzdury..nie wprowadzaj kolegi w blad. Spokojnie wprowadzisz kody w inpa, f6, f3 i f1, albo na odwrot dwa ostatnie, nie pamietam.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Zgadza sie,przepraszam,to nie to ze wprowadzam kogos w blad ale ostatnio zyje rylko DISem i moze dlatego tak tez z automatu.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ponownie.

Podłączyłem dziś auto pod kompa. Wymieniałem klapę gaszącą od rogera. Sprawdziłem wtryski co widać na zdjęciu, chyba jest troche lepiej niż wcześniej. Przytaczając słowa kolegi z wcześniejszego postu "Current air-mass ma być nie mniejsze niż desired air-mass" u mnie chyba jest coś nie tak bo jest inaczej chyba że się mylę? Mam pytanie do "Battery voltage" Czy napięcie nie powinno być w okolicach 14.2V? poniżej załączam screeny z inpy.

633c8731421723cdmed.png

ada89231e4c7774dmed.png

52ac991f9c56b5cbmed.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostatni zrzut można by analizować jeżeli byłby wykonany przy maksymalnym obciążeniu na chociażby 4 biegu. Korekcje średnie, oczywiście chodzi o 4 wtryskiwacz. Napięcie za wysokie, chyba, że w e90 ma być inaczej :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wtedy silnik był nierozgrzany, tu widać, że pierwszy do zainteresowania jest nr 4.

Teraz dopatrzyłem, że jednak był rozgrzany..lałeś coś do czyszczenia wtryskiwaczy? 3 i 4 są pierwsze w kolejce.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niby nie, ale u mnie mieszczą się w 0,3 a kilka aut widziałem z wynikami do 0,1 :roll: myśl powoli o szukaniu innego wtryskiwacza, bo niedługo może zrobić się 2.0 i wtedy będzie już mocno słabo.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL