Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem, niedawno założyłem gaz do mojego samochodu, po jakis 2 miesiacach normalnej jazdy zaczeła mi strzelać na gazie przy gwałtownym dodaniu gazu. co moze byc tego przyczyną?? Gdy zakładałem gaz koleś mi powiedzial ze niepodobaja mu sie moje kable od wysokiego napięcia i że by pasowalo je wymienić, nie bralem sie za to ponieważ normalnie jeżdziła. Gdy otorze maske w nocy to na kablach jest dyskoteka jednakze jak dotniesz kabli to nie kopie, Mam pytanie czy to kable są do wymiany?? moze swiece?? czy to jest ta przyczyna tych strzałów?? przypomne jeszcze raz ze jak zalożylem gaz to przez dwa miechy normalnie jezdzila. prosze o pomoc z gory dziękuje.
Opublikowano
Wymień czym prędzej świeczki i kabelki i módl się żebyś miał jeszcze cały przepływomierz po tych strzałach. Jak się wkłada gaz to trzeba dbać między innymi o te elementy...
Opublikowano

Jak mówisz że otworzysz maskę i widzisz iskry to są one do natychmiastowej wymiany, niedopuszczalna jest jazda z jakim kolwiek przebiciem z ich strony.

Choć nikt nie powiedział że oprócz kabli jeszcze czegoś nie będzie trzeba wyregulować/wymienić, ale to jest podstawowa podstawa.

Opublikowano
a jak myślicie na ile procent to bd wina kabli???

89% wina kabli zapłonowych.

10% wina świec

1% przebicie na cewce zapłonowej

Opublikowano
ee tam :]

100% to wina ZSRR i Stalina ...gdyby polska od 1945r. nie została zalana tą czerwoną niezmywalną farbą

..to nie jeździłbyś dziś autem na gaz.

jeździlibyśmy rowerami i tramwajami bo połowę społeczeństwa nie stać by było na benzynę za 1,25 Ojro :wink:

Opublikowano

Panowie spokojnie , na to że mamy połowe aut w kraju na LPG wiele na forum nie poradzimy ale koledze pomóc jakos możemy.

Skoro 316 może jezdzic dobrze na gazie bo są takie to i ta może ale napewno nie przy starych kablach zapłonowych i jakbys wymieniał to nie kupuj po cenie tylko weż cos lepszego. Koledzy dobrze wskazuja uklad zapłonowy. Z moich spostrzezen to strzały powoduje tez uboga mieszanka gaz - powietrze.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano
No trzeba wymienic bo bez tego to menczarnia nie jazda a i szkoda auta i nie daj boze jakiego pozaru,sie wymieni i bendzie spokuj na długi czas,oczywiscie zalezy od kabli.
Opublikowano
wymienilem kabelki i swiece firmy BOSH Troche kosztowaly ale wszystko hula bardzo pieknie bylem w lodzi wlasnie dzis wrocilem z kielc wszystko elegancko, dzieki za info pozrawiam Ziomki:)
Opublikowano
pozdrów swoich gazowników. podziękuj że Ci tak gaz ustawili na zapyziałych kablach. i jedź teraz czym prędzej i go ustaw (zawsze powinno sie po wymianie przewodów i świec), tylko nie do nich! znajdź se inny warsztat.
freude am fahren / fuck downsizing