Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To jest prosta sprawa,taka sama sytuacja prawie jak z hamulcami.Ciskasz pedal sprzegla i popuszczasz odpowietrznik az ujdzie cale powietrze z ukladu.Odpowietrznik sprzegla znajduje sie na wysprzegliku sprzegla,wysprzeglik jest przykrecony przy skrzyni biegow(bez kanalu lub podnosnika nie obejdzie sie).W razie co to pytaj,postaram sie pomóc
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

witam mam problem ze sprzeglem przy wlaczonym silniku nie wrzuce biegu a dodam ze wczoraj chodzilo normalnie dzis wsiadam do auta i nie moge wrzucic biegu

czy to moze byc zapowietrzenie bo pompka jest sucha a jestem zielony wiec gdzie mam szukac tego wysprzegelnika zeby odpowietrzyc czy jest tyo jakis inny problem prosze o szybka odpowiedz??

Opublikowano
miro1818 najpierw sprawdz czy masz płyn chamulcowy w zbiorniczku jeżeli jest to układ zapowietrzony jeżeli niema to wysprzeglik do regeneracji ewentualnie pompa. Jeżeli parkujesz na betonie lub tym podobnym to powinna być plama po wycieku skoro tak szybko ci wyciekł płyn.
Opublikowano
juz wszystko oki nic nie wycieka chwilowo sie zapowietrzyl bo na drogi dzien wsiadam do auta i wszystko oki mozna tak powiedziec samo sie popsulo samo sie naprawilo