Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy klocki hamulcowe ręcznego i normalne klocki to te same klocki? W serwisie wymieniają mi (między innymi niestety...) obie linki ręcznego i powiedzieli, że klocki (jak zrozumiałem) ręcznego są do wymiany. Dodam, że nie zapaliła mi się kontrolka zużycia klocków, a czujniki były poprawiane...

kolego zajrzyj tu http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=DH61&mospid=47558&hg=34 wybrałem auto takie jak masz w opisie i wyglada ze hamulec reczny masz bebnowy a nie klocki-moge sie mylić bo moze to inna wersja

a co do ASC i klocków to u mnie skonczyły sie klocki i nie było takiego problemu jak wyzej wszystko inne działało.

pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano
Kontr-pytanie: czy klocki hamulcowe ręcznego i normalne klocki to te same klocki? W serwisie wymieniają mi (między innymi niestety...) obie linki ręcznego i powiedzieli, że klocki (jak zrozumiałem) ręcznego są do wymiany. Dodam, że nie zapaliła mi się kontrolka zużycia klocków, a czujniki były poprawiane...

Z tyłu są montowane tzw.tarczo-bębny.Jak zdjął byś tarczę to w środku pokaże ci się mechanizm hamulca ręcznego,wyglądem przypomina ten z F 126p tyle,że sterowanie za pomocą linek i szczęki są troche węższe.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Kontr-pytanie: czy klocki hamulcowe ręcznego i normalne klocki to te same klocki? W serwisie wymieniają mi (między innymi niestety...) obie linki ręcznego i powiedzieli, że klocki (jak zrozumiałem) ręcznego są do wymiany. Dodam, że nie zapaliła mi się kontrolka zużycia klocków, a czujniki były poprawiane...

Z tyłu są montowane tzw.tarczo-bębny.Jak zdjął byś tarczę to w środku pokaże ci się mechanizm hamulca ręcznego,wyglądem przypomina ten z F 126p tyle,że sterowanie za pomocą linek i szczęki są troche węższe.

Podziękował Cichy525 (już nie pierwszy raz :cool2: ). Dziś wyszło, że do wymiany mam szczęki ręcznego właśnie, lecę po całości... Jeszcze ze 2 wizyty w serwisie i będę miał samochód do ewentualnych fanowskich poprawek jedynie (tu plasticzek do poprawy, tam spinka do wpięcia...). Kocham ten samochód! :mrgreen:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!