Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie:

Mam BMW E39 2,5 TDS 97 rok i gdy zapalę silnik i chce włączyć światła to zapalają się na 5 sek i same gasną czasami wystarczy, że wyłącze światła i włącze i jest ok, ale czasami moge wyłączać światła i włączać 100 razy i tak nie będą działały. Nie wiem co robić a bez świateł nie da się teraz jeździć. Z góry dziękuje i pozdrawiam.!! Dodam, że mam xenony i żarówki HID H1. Proszę o szybką odp.

Opublikowano

Tak tylko dodam, że miałem Hidy i jedna mi się przepaliła i kupiłem 2 nowe Hidy i od tego się zaczeło. A pozatym możesz dać link z allegro z tymi normalnymi światłami. Kupiłem coś takiego tylko że 6000K

http://allegro.pl/h1-hid-xenon-zarnik-palnik-zarniki-zarowka-hit-i1371486612.html

a pozatym jak patrze to musze mieć żarówkę z kablami a zwykła H1 nie ma kabli tylko 2 blaszki.

A w Hid te kable idą do przetwornicy

Opublikowano

Myślę, że jest duża szansa na to iż problemem jest niskiej jakości HID. Albo palniki albo przetwornice są do d***. Najpierw to bym sprawdził. Najlepiej jakbyś podmienił na jakiś inny zestaw i sprawdził. Ja kupiłem zestaw HID ksenon H7 do swojej betki ale dałem za niego 799pln. Od 2 lat nie mam najmniejszego problemu. Jak do tej pory miałem tylko wymianę palnika po 1,5 roku użytkowania, co jak na HID jest całkiem przyzwoitym wynikiem. Palniki do tego HID, który kupiłem kosztują po 140pln/sztuka więc nie jest to taniocha ale przynajmniej widzę to w bezproblemowej eksploatacji.

Odłącz tego HIDa i włóż normalne żarówki H1 czy jakie tam masz. Jeśli wtedy wszystko będzie normalnie świeciło to wykluczysz wtedy, że powodem jest jakaś usterka samej instalacji auta bądź jego modułu sterującego światłami.

Pzdr.

Opublikowano
Od kumpla pożyczyłem przetwornic i podłączyłem do mojej BMW wszystko było ok ale sie tak wkurzyłem po jakieś pół roku temu wymieniałem przetwornic i wszystko ok a teraz po pól roku już się zepsuła o nie.... Wyrzuciłem przetwornice i wsadziłem zwykłe H1 i wszystko ok.
Opublikowano
Od kiedy E39 ma żarówki reflektorowe H 1???????????????

Najczęstszą przyczyną takiego stanu rzeczy jest fakt, że to zamienniki lamp przednich zakładane do e39 mają właśnie kombinację żarówek H1+H1. Musiałby autor tematu sprawdzić czy ma lampy oryginalne bo może ten holender miał lekkiego dzwonka i kupił jakiś zamiennik. Oryginalne lampy do e39 zdaje się, że miały tylko gniazda H7.

Pzdr.

Opublikowano
Zdaję mi się, że kupił jakiegoś zamiennika. Myślę, że robił coś tam sam bo takie jedno kółeczko co tam się wkłada gumę i przez to wchodzi kabel do żarówki wycinał sam.
  • 4 lata później...
Opublikowano
witam poruszę to w tym temacie. Mianowicie chodzi o to ze w mojej Buni występuje problem tego typu iż po odpaleniu silnika włączam światła (Xenon) bo jakimś czasie (ok 15/20 Mini) występuje problem czyli mrugnięcie i dalej świecą przy tym wyłącza się podświetlenie licznika. i tak co 2/3min nie wiem czym to jest spowodowane proszę pomóżcie :mad2: Pozdrawiam.
Opublikowano

wiesz nie mam jak sprawdzić tego czy tył tez bo dzieje się to podczas jazdy

a jeśli to LCM to jak go sprawdzić ewentualnie zregenerować czy tylko wymiana

Dodam ze wymieniłem żarniki (8000K) miesiąc temu nie są oryginalne kosztowały 90zł za sztukę.

Opublikowano

Ja bym pierw na próbę podmienił. Czy to na pewno on. Chyba że jakieś chińskie te żarniki i zwarcie jakieś robią i moduł świruje. sam kupiłem niby super żarniki, a były z nimi cyrki odpalały gasły,po czasie już padły całkowicie. Zainwestowałem w osramy i jestem bardzo zadowolony

BTW 8000k jak ty widzisz w deszcz :D

Opublikowano

BTW 8000k jak ty widzisz w deszcz :D

powiem ze dość widać nie narzekam a możne te żarniki są za mocne do przetwornic(Original BMW) Jakiej mocy proponujesz żarniki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak kupiłem miałem zamienniki bez oznaczeń, pewnie najtańsze co było, światło jebitnie białe (pewnie z 6 albo 8k) ale nie świeciło to prawie wcale, do tego plamami, przed samochodem. Myślałem, że odbłyśniki są już wyjarane, po wymieanie na ori osrama 4800k (po 150pln chyba za sztukę)- wszystko ok, dużo lepszy zasięg, światło równiutko się rozkłada przed samochodem i odcięcie jest. Nie ma co oszczędzać.

A skrajny chiński zamiennik może zrobić o tak: