Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Auto: E46, 12.2003 r., 320d

Bardzo szybko kończy mi się płyn w spryskiwaczach przedniej szyby, 2 tygodnie temu uzupełniłem zbiornik do końca i mam już kontrolkę świadczącą o tym że płyn się kończy. Jak wiadomo jest zima, a więc spryskuje się szyby stosunkowo rzadziej a niżeli latem. Istotnym szczegółem jest to, że auto posiada spryskiwacze przednich reflektorów.

Czy faktycznie autko wylewa tyle płynu podczas spryskiwania szyby i reflektorów, że jest możliwe tak szybkie zużycie? Czy może należy szukać wycieku?

Z góry dzięki za pomoc

Masz problem z DLR? Pisz...
Opublikowano
yoshimura01 dzięki za sugestię. Jak tylko warunki pogodowe polepszą się sprawdzę tuleje pompki i wężyk.
Masz problem z DLR? Pisz...
Opublikowano
Mam to samo, mam ksenony i spryskiwacze lamp jest masakryczne. Podobno da się jakoś zablokować to komputerowo ale jeszcze nie wiem jak.
Opublikowano
Jeśli chodzi o auto bez ksenonów to u mnie ciekło na wężyku podłączonym do pompki. Naprawiłem to sylikonem bo akurat nie miałem odpowiedniego wężyka.
BMW E46 320D 2000r.
Opublikowano
U mnie w zeszłym roku resztki letniego płynu zamarzły i rozsadziły końcówki dysz spryskiwaczy ksenonów - miejsce mocowania przewodów do dysz . I tam ciekło, błyskawicznie niemal opróżniając zbiornik. Niestety nowe dysze swoje kosztują więc póki co pompkę do spryskiwaczy ze zbiornika wyjąłem, miejsce po niej uszczelniłem i teraz płyn starcza mi na dłuuuugo.
Opublikowano
ode mnie tylko tyle ... uważam, że jak na auto ze spryskami reflektorów dwa tygodnie na zbiornik to ok. mam to samo u siebie i w poprzednim (passat B5) też tyle schodziło ... co do zimy , to ja zwłaszcza w zimie częściej używam sprysków .. pozdrawiam