Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolego czy jest sens? 136 to silnik na pompie vp. A 150 jest na common railu. Dwie różne bajki. Wiązki komputer cały układ zbiornik silnik.
... hominis est errare, insipientis in errore perseverare
Opublikowano
jeśli kupisz działającego anglika (może być uderzony, ale odpalający) to jak najbardziej ma sens przekładka. widziałem już kilka 320d '99-'00 z przełożonym silnikiem CR.
Opublikowano
jeśli kupisz działającego anglika (może być uderzony, ale odpalający) to jak najbardziej ma sens przekładka. widziałem już kilka 320d '99-'00 z przełożonym silnikiem CR.

Pod warunkiem że potrafi się to zrobić samemu bo koszt rozbitka + robocizna wcale nie jest taki niski :wink: . Czy nie lepiej sprzedać auto, dołożyć i zakupić politowego e46? tymbardziej że e46 nie jest jakimś rarytasem na drogach. Auto po takiej przekładce napewno będzie ciut lepiej jeździło, ale czy warto? to już sobie trzeba samemu odpowiedzieć. I jeszcze sprawa późniejszej odsprzedaży auta :wink: Moje poprzednie auto miało poliftowe lampy i już była afera na forach, oskarżenia itp. a co dopiero by się działo z przełożonym silnikiem heh :wink:

No chyba że Twój silnik jest tak uszkodzony (o tym nie wspomniałeś) że naprawa jest nieopłacalna i dlatego rozważasz przekładkę na nowszy :wink:

Opublikowano
tymbardziej że e46 nie jest jakimś rarytasem na drogach

No jak na razie to żaden niemiecki, francuski czy japoński badziew z lat produkcji E46 nie dorównuje jej w najmniejszym stopniu.

mam e46 bez silnika i zastanawiam sie czy nie lepiej wstawic 150km

tylko nie wiem co trzeba wymienic

elektryka, komputer, kpl sprzęgło, hamulce.

Opublikowano
tymbardziej że e46 nie jest jakimś rarytasem na drogach

No jak na razie to żaden niemiecki, francuski czy japoński badziew z lat produkcji E46 nie dorównuje jej w najmniejszym stopniu.

Jesteśmy na forum bmw więc to raczej nie podlega dyskusji :roll: :wink: a tak serio to miałem na myśli że akurat e46 jest mnóstwo na polskich drogach, w czasie jego produkcji było to najtańsze dostępne bmw. Za 20-30lat jak ktoś wyprowadzi e46 z klimatyzowanego garażu w stanie kolekcjonerskim to napewno będzie Coś :wink: na chwilę obecną to zwykłe auto. Co do porównań z konkurencją to każde auto ma swoje lepsze i gorsze strony, a wybór należy do kierowcy :wink:

Wracając do tematu to jeżeli autor wątku ma auto bez silnika to taka podmiana jest warta przemyślenia, niestety wydaje mi się że nie jest to takie proste ze wzgledu na całą masę elementów poza silnikiem które także należy wymienić