Skocz do zawartości

330xi - check engine - NO ERRORS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pojawil sie dosc dziwny problem. Pali sie CheckEngine natomiast INPA nie pokazuje zadnych bledow. Jesli to ma znaczenie to interfejs na USB :) - wszystkie opcje w INPIE dzialaja, komunikuje sie poprawnie praktycznie z kazdym elementem auta poczawszy od silnika (pokazuje Live Data etc), skrzyni biegow, ukladow DSC/ASC, poduszek, klimatronika etc. Moge robic adaptacje etc wiec zakladam, ze to nie problem interfejsu.

Tak czy inaczej bledow zadnych a kontrolka sie swieci - no chyba, ze to sie zaswieca nie tylko jak jest problem ze "spalinami" ale rowniez jak dzieje sie cos w sekcji "Chassis"...

--

japu

--

japu

Opublikowano

Przygladalem sie temu dosc dokladnie i ze wskazan INPA nie wynika nic niepokojacego. Napiecia na sondach oscyluja w zakresie "zielonym", ze tak powiem. Lambdaintergrator (cokolwiek to nie znaczy) rowniez w zakresie +/- 10, ktory jest oznaczony na zielono. Normalnie nie ma sie do czego przyczepic. Niedlugo zaczne podejrzewac, ze mam zwracie na lampce CHECK-ENGINE :)

Co wiecej, przejezdzalem wczoraj kolo zaprzyjaznionego gaziarza, podlaczyl jakis magiczny przyrzad do auta (taki serwisowy komputer, 6 guzikow na krzyz, wyswietlacz LCD z odcieniami zielenii :), wyswietlil "Brak bledow" - po polsku :)

Ossso chodzi...

Jedyne co jest zastanawiajace to INPA pokazuje w Shadow Memory jakies bledy ale one byly od zawsze (tzn odkad mam auto), nie umiem ich skasowac lecz nie powodowaly swiecenia diody.

--

japu

Opublikowano
No widzisz gaziarza komp pokazał wszystko ok a beemowskiego kompa nie oszukasz oparami gazu raczej norma w przypadku instalacji gazowej
Opublikowano
Jedyne co jest zastanawiajace to INPA pokazuje w Shadow Memory jakies bledy ale one byly od zawsze (tzn odkad mam auto), nie umiem ich skasowac lecz nie powodowaly swiecenia diody.

czyli jakieś błędy są... jakie kody??

Opublikowano
No widzisz gaziarza komp pokazał wszystko ok a beemowskiego kompa nie oszukasz oparami gazu raczej norma w przypadku instalacji gazowej

Ale ja nie wspominalem, ze mam instalacje gazowa w aucie :) - napisalem, ze zaprzyjazniony gaziarz.

--

japu