Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ok, jutro sprawdzę i dam znać
  • 2 lata później...
Opublikowano

Panowie, mam podobny problem. Wyskakują mi w komputerze dokładnie te same błędy tyle, że ja z obrotami silnika nie mam żadnego problemu.

Sondy lambda działają poprawnie. Od czego zacząć diagnozowanie? Czy tez szukać dziury w układzie, czy jeśli nie mam problemu z obrotami, to walnięty jest przepływomierz?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, jestem pierwszy raz na forum, ale szukam pomocy, mam 3.0i 2006 automat USA gaz stag (60.000km), dopiero co kupiłem to auto podobno od roku gościowi świecił się już check.

Gazownik stwierdził złą mieszankę. Jeżdze teraz na benzynie straszanie dużo pali, cykl mieszany, bardziej spokojna trasa, to 18-20l, na gazie bardzo podobnie.

Wymieniłem już świece, filtr powietrza, czysczenie wtrysków i przepływomierza, sonda lambda ok. Na komp nie wyskakują żadne błędy. Auto troszkę dłużej odpala (kreci 3sek), mam wrazenie że jadąc spokojnie ok 60km/h nie chce mi przełączyć biegów na 3 (tylko przeciąga 3.5tys obrotów). Stojąc na światłach obroty delikatnie falują, rano wyjeżdzając z garażu auto drży. Byłem już u 3 mechaników i nikt nie wie co może być przyczyną wysokiego spalania??!! A może wymienić przepływomierz na nowy? tylko który?-podobno są 2. Czy nie powinno pokazać jakiegoś błędu na komputerze?

Opublikowano
jak jest coś nie tak to powinno wyświetlać błąd. jakie odcinki pokonujesz po odpaleniu auta - tzn ilo kilometrowe?
Opublikowano
Wiatm. Niedawno zakupiłem samochód, który już posiadał instalacje gazową, jednak od zakupu (ok.700km) jeździłem wyłącznie na benzynie. Zrobiłem serwis instalacji gazowej, no i postanowiłem sprawdzić jak to jest, jednak po 300km wyskoczyła mi żółta kontrolka silnika. Po podpięciu do komputera: błąd 2882 i 2883. Wykasowałem błędy i ruszyłem dalej kolejne 300km i znów podobna sytuacja. Proszę o pomoc i rade, od czego zacząć szukanie przyczyny? Czy może to być wina instalacji gazowej?
Opublikowano
przecztaj post od początku - masz przeciez napisane czego szukac i gdzie - sprawdziłes to co opisane?
Opublikowano
Jestem w trakcie sprawdzania, zobaczę co wyjdzie z tego. Ale od ostatniego wykasowania błędu jeżdziłem na samej benzynie i już blisko 300km przejechałem i nic nie wyskoczyło, a na gazie już po 200 pokazywała się kontrolka.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
I tak jak podejrzewałem, i jak mi podpowiedział kolega z forum, wina tkwiła w gazie, wystarczyło wyregulować i po sprawie, choć 1000km wcześniej robiłem serwis gazu, mimo tego w jakiś sposób się rozregulował.