Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozdrawiam wszystkich kierowców BMW!

Dzieki za towarzystwo, potwierdziła sie moja opinia ze BMW to nie symbol APK i dresiarzy,

Zmieniam barwy - kupiłem A4 2.8 30V :mrgreen: - jeżdzi troche lepiej niz moje 518i:) :twisted2:

Szerokiej Drogi Panowie!! :cool2:

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Opublikowano
Hehe - a ja właśnie ostatnio zrobiłem odwrotnie , czyli sprzedałem Audi i kupiłem BMW :) Tylko silnika mi szkoda , bo w audicy miałem 2.6 V6 , a w obecnym czterogarowy 1.8 :( . Powodzonka , bo Audi jest całkiem fajne :)
Opublikowano

co 10tyś na Polskich drogach zawias do remontu:) Śmigałem kiedyś ojcowym a4 1.9tdi i było super ale do momentu wypisania kosztorysu części zawieszenia.

Co do osiągów a4 2.8 vs 328 to bym się spierał bo niby na papierze to samo a w realu już nie

Powodzenia.

Opublikowano
Co do zawieszenia to zgadzam sie. Sprzedawałem czesci i pamietam do dzisiaj miny klientów ktorzy musieli kupić komplet 6 wachaczy do przodu w a6/a4. Ale trza przyznać ze to super wózek. Jezdzilem przez jakis czas takim ale quatro.
Opublikowano
Zmieniam barwy - kupiłem A4 2.8 30V :mrgreen: - jeżdzi troche lepiej niz moje 518i:) :twisted2:

Szerokiej Drogi Panowie!! :cool2:

No to żeby się dobrze jeździło, mimo wszystko :twisted: :mrgreen:

Hmmmm, audiowy silnik 2.8 30V, miło wspominam. Miałem z nim do czynienia (połączonym ze skrzynią Tiptronic) w Superbie. I to był podzespół, który czynił ze Skody samochód przez duże S. :cool2: Wcześniej jeździłem też Superbami 1.8 T i 1.9 TDI. Nie były przekonujące, lepiej wyglądały niż jeździły. :doh: Dopiero przy wersji 2.8 V6 zdarzało mi się mieć szeroki uśmiech na gębie w czasie jazdy...

P.S. Świetna kompletacja, tzn. relatywnie nieduży samochód z mocnym sercem.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Co do zawieszenia to zgadzam sie. Sprzedawałem czesci i pamietam do dzisiaj miny klientów ktorzy musieli kupić komplet 6 wachaczy do przodu w a6/a4.

no zgoda , nie jest najtaniej ale bez przesady ,ze pada po paru tyś km. Nie jest tak źle. Bardzo ładny kokpit ma A4

Opublikowano

moze i fajne i ladne.

ale nie zmienia faktu ze nie BMW :mrgreen:

te 3 literki maja jakas magiczna moc przyciagania :cool2:

audi zawsze bedzie mi sie kojarzyc z VW w dobrym makijazu

(poza A8! oczywiscie))

http://img246.imageshack.us/img246/8982/podpisbkpyo6.jpg

Opublikowano

po pierwsze nie 6 tylko 8 wachaczy .. a po drugie nie padaja co 10 kkm ;)

zawias identyczny co w passacie i A6, z wlasnego doswiadczenia wiem ze orginalny zawias w passacie wytrzymuje ok 150-170kkm, jak sie po tym przebiegu wymieni WSZYSTKIE wachacze na produkty dobych firm, to mozna spokojnie myslec o 150kkm bezstresowej jazdy, ale jak ktos oszczedza na wachaczach to zemsci sie to straszliwie - kiepskiej jakosci wachacze siadaja faktycznie po 20-30kkm ;)

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
fajny wybór- auto nie wolniejsze niz 328i :D a quattro czy zwykłe FWD ??

tak czy siak szerokiej drogi i bezproblemowej eksploatacji :cool2: :8)

Wolniejsze od 328 i to o duzo ;-)

moze od E46 ale widziałem pojedynek E36 328 sedan kontra A4 2.8 '96 i mimo,ze trójka sie wysuneła lekko na prowadzenie, A4 nie było z tyłu zbyt mocno ...nie wiem skąd wy chcecie czerpac taką przewage dla BMW z w sumie rownej mocy :D ale jak powiecie ,ze np moje auto jest szybsze od A8 4.2 ' 96 to zgodze sie na wszystko :D :D :mrgreen: :mrgreen: :cool2: :dance:

Opublikowano
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :dance: :dance: :dance: :8) :8) :8)
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam ponownie Panowie:)

Po 2 latach śmigania a4, chyba powrócę na RWD:) Powiem szczerze że audi bardzo fajnie jezdzi - zamyka licznik, 7,5 do setki a przy okazji nie deptając w podłogę da sie utrzymać spalanie w 9 l pb98, silnik marzenie - szeroki usmiech gwarantowany, jeżdząc a4 polubiłem kolumny cieżarówek, juz mi nie przeszkadzają przy wyprzedzaniu :mrgreen: :mrgreen: , klne tylko jak jezdze służbowym focusem 1.6 :( obecnie sprzedaje to autko i szukam jakiejs ładnej :piąteczki: w związku z czym prosze o pomoc i rady pomocne w wyborze robiąc około 20tkm rocznie i patrząc na przyjemność z jazdy oraz też trochę na koszty interesować sie e39 czy e60 w 3.0 dieslu roczniki 2003 - 2004, różnica cenowa jest dosyć duża, pytanie czy w wrazeniach również i oczywiście jak z późniejszą eksploatacją?

z góry dzieki za pomoc:)

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Opublikowano

Wolniejsze od 328 i to o duzo ;-)

moze od E46 ale widziałem pojedynek E36 328 sedan kontra A4 2.8 '96 i mimo,ze trójka sie wysuneła lekko na prowadzenie, A4 nie było z tyłu zbyt mocno ...nie wiem skąd wy chcecie czerpac taką przewage dla BMW z w sumie rownej mocy

dokladnie tak :cool2: tu jesty idntycznie jak na forum Audi. Jak sie ich zapytaz ,ktore autko szybsze,to powiedza za audi ( kazdy swoje chwali) Zawsze mialem BMW,choc od czau do czasu jezdze MTMem zony i powiem ,ze to jest naprawde rakieta.Niby nie seryjna ,ale 220 koni w silniku 2.6 po przez zalozony kompresor robi naprawde swoje. W tym przypadku kada 325ka i 328ka ma posprzatane :mrgreen: ( co nie zmienia faktu,ze BMW dla nnie jest jak choroba,nieuleczalna-od paru dni jezdze 535d w kombiku i to auto ,to poprostu KOSMOS :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: )

Opublikowano
Slavo, zgodnie z ewolucja powinienes sie przesiasc na A4 2.0 TDI. Tak mi cos podpowiada :) A tak na powaznie to na twoim miejscu rozgladnal bym sie za E60 525d lub 530d. Ja powoli zaczynam na nia chorowac ale nie chce zeby E46 sie cokolwiek domyslila :) Co do Audi to przykro, ze cie w jakis sposob rozczarowalo. Moj kolega wlasnie kupil piekne czarne A4 1.9 TDI 130 hp. Wnetrze ladne, bucik jest, audio ladnie gra, deska rozdzielcza wybajerzona. Niestety sama jazda wypada jakos sztywno. Jechalem juz trzecim Audi i jakos nie przypadlo mi do gustu, nie wiem co jest. W E46 czuje sie swietnie i wracam do niego jak do domu. Ale...gdyby BMW nie istnialo to napewno kupilbym Audi. Ciesze sie ze odnalazles to cos w BMW.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ponownie Panowie,

teraz będę się chwalił :mrgreen:

oto jest BMW E-60 525D '05, manual, orientblau metalic, navi pro, xenon, dakota czarna, oraz pare innych drobiazgów ale bez rozpusty w stylu head-up (troche szkoda, ale taki urok kupowania używek za to silnik żyletka) i juz sie zakochałem :mrgreen: :mrgreen:

wróciłem nią z Kolonii bez parkingu, srednie zużycie 7,2 jadąc w miare rozsądnie - chociaz podpuszczony przez sl500 bez stresu pokazał 240 kmh :twisted: na 6 biegu :twisted2: troche wolniejszy od A4 ale komfort i pewnosc jazdy bez porównania, w europie navi działa nieźle, w polsce 2 km za granica w Zgorzelcu pojawia sie biała plama :mad2:

---------------------

Born Most Wanted

Past:

Future:

Opublikowano

Gratuluje super zakupu.

Ja namowilem sasiada tez na 525d.. Chcial kupowac E klase ale powiedzialem mu ze jest za mlody na takie auto :mrgreen:

Na razie zostaje przy E46 ale jak zmienie auto to tylko na E60/61. Sa piekne :)

Ps. Nie zapomnij wrzucic jakies fotki..

Pozdrawiam

Opublikowano

to może jeszcze jakies reprezentacyjne zdjęcie - ostatnio lubie z tej strony oglądać te śliczne :mrgreen:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img149.imageshack.us/img149/1479/bmwbackqt6.jpg

---------------------

Born Most Wanted

Past:

Future:

Opublikowano
Co do navi to zmien oprogramowanie i bedzie ci dzialac nawet w Białowiezy,fajne autko.P.s. tez mialem mariaz z audi i mi przeszlo po pol roku.pozdro