Skocz do zawartości

[320d] - Podgrzewane lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem. Otóż mam e46 z 2000 roku. Lewe lusterko jest podgrzewane, natomiast z prawym były problemy. Kupiłem wkład i zabrałem się do wymiany. Po zdjęciu starego szkła zobaczyłem, że nie ma kabli do podgrzewania. Możliwa była taka opcja, że mam podgrzewane TYLKO lewe lusterko?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wydaje mi sie ze nie ma takiej opcji. Predzej stawiałbym ze ktos zahaczył tym lusterkiem i wszystko pourywał.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
no spotkałbym się z takim przypadkiem po raz pierwszy... sprawdź dokładnie w gumowych prowadzeniach w drzwiach może gdzieś się zawieruszyły. pozdr
Opublikowano

Rozkręciłem drzwi i szukałem tego kabla, ale nie znalazłem. Jest kabel do głośnika na dole drzwi, do głośnika przy słupku przednim. No i idą kable do ustawiania lusterka, ale podgrzewania nie ma.

Jest jeszcze kabelek czarno-biały, który idzie gdzieś pod górną uszczelkę, ale nie bardzo wiem co to jest... Jakiś czujnik odpowiadający za odpalenie poduszki przy zderzeniu bocznym?

Szkło, które mam w lusterku jest oryginalne, tzn. jest na nim napis germany, aspheric itd. Albo jest oryginalne, albo było wymieniane w niemieckim aso. Ogólnie jeżeli się przyjrzę temu lusterku to widać, że taka czarna osłona była do niego klejona, a takie plastikowe klapki w które powinno wskoczyć szkło są pourywane.

Myślę, że jeżeli ktoś zahaczyłby tym lusterkiem to zostałyby kable, ale nie ma od podgrzewania. Lewe działa, więc nie wiem doprawdy o co chodzi. Jutro spróbuję się dobrać do lewego i zobaczę jak tam wygląda sytuacja.

Panowie, jeżeli chciałbym pociągnąć kable do tego prawego lusterka to skąd najlepiej wziąć napięcie? Gdzie to podłączyć? Chciałem początkowo to zrobić pod ogrzewanie tylnej szyby, ale w mojej e46 lewe lusterko chodzi non-stop, wiec to chyba odpada.

Opublikowano
Witam . ja też u siebie mam taki problem z prawym lusterkiem. Wyjąłem wkład i nie znalazłem żadnego kabelka od podgrzewania a sam wkład nie miał gniazda do wtyczki. Myślałem że jest to może taka opcja i że mam tylko lewe lusterko podgrzewana ale skoro koledzy mówią że się z tym nie spotkali więc może mój samochód miał jakąś przygodę :)