Skocz do zawartości

F25 wady, błędy i usterki modelu (choroby wieku dziecięcego)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja przedłużyłem już teraz, cena 790 albo 890 była za rok więc super.

Co czytałem to nie pokrywa ona wycieków i małych pierdół... jakieś poważne usterki napędu, skrzyni jak najbardziej pokrywa.

Czym się sugerowałem że jak sprzedałbym autko to jeszcze na gwarancji - jest to też atut

• Odpowiedzi 823
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano
Jak nie mechanikę to co? tylko elektronikę?

Chyba się gościowi coś pomyliło... wg rozpiski którą ja dostałem to silnik, skrzynia (napęd). Jaka to byłaby definicja gwarancji?

Ja mam BMW Service Inclusive Ultimate do 6 lat lub 200tys. i jest to pełna gwarancja mechaniczna plus oleje,tarcze,wycieraczko i takie tam pierdoły

Opublikowano

Chyba jednak jest trochę tak jak piszecie tj uszkodzenia mechaniczne byle nie z winy kierowcy (typu olej, uczestnictwo w sporcie - czyli standardowo) Wyjaśniałem dzisiaj w Auto Rawskim i ogólnie mam wrażenie takie jak w stopce :evil: Jeden cwaniaczek uparcie twierdził, że tylko elektronika.

Ost dnia gwarancji ten sam cwaniaczek przyjał zlecenie na skrzypiący fotel i jak odbierałem auto to wszystko miało być cycuś glancuś. I ch*** zrobili. Dzisiaj gościu stwierdził, że jeśli fotel dalej skrzypi to może naprawić ale już nie na gwarancji. I pytanie za 100pt czy wobec faktu zgłoszenia usterki na gwarancji to ma jakiekolwiek znaczenie?? I czy jest coś takiego w serwisie jak rękojmia??

:bokser:

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • Moderatorzy
Opublikowano
Kruk-u, tylko Twój Ultimate to już koszta są podejrzewam b.duże - :?:

Pewnie tak ale to poprzedni właściciel wykosztował się :)

• Moderatorzy
Opublikowano
Chyba jednak jest trochę tak jak piszecie tj uszkodzenia mechaniczne byle nie z winy kierowcy (typu olej, uczestnictwo w sporcie - czyli standardowo) Wyjaśniałem dzisiaj w Auto Rawskim i ogólnie mam wrażenie takie jak w stopce :evil: Jeden cwaniaczek uparcie twierdził, że tylko elektronika.

Ost dnia gwarancji ten sam cwaniaczek przyjał zlecenie na skrzypiący fotel i jak odbierałem auto to wszystko miało być cycuś glancuś. I ch*** zrobili. Dzisiaj gościu stwierdził, że jeśli fotel dalej skrzypi to może naprawić ale już nie na gwarancji. I pytanie za 100pt czy wobec faktu zgłoszenia usterki na gwarancji to ma jakiekolwiek znaczenie?? I czy jest coś takiego w serwisie jak rękojmia??

:bokser:

Napisz skargę na dziadów i zmień ASO.

W BMW maja zasadę naprawiania aut po gwarancji bezpłatnie ale pod warunkiem że uszkodzenie należy do wad fabrycznych lub konstrukcyjnych a drugi warunek to serwisowanie w ASO.

Np. znam przypadek naprawy rozrządu 1,5 roku po gwarancji bezpłatnie w ASO Fota( w tej chwili to Bawaria Motors)

Opublikowano
CD/DVD znów działa :D Pomogło ... energiczne uderzenie w deskę i nagle podczas jazdy znów pojawił się film... Na razie stan ten trwa :wink:
Opublikowano

Napisz skargę na dziadów i zmień ASO.

W BMW maja zasadę naprawiania aut po gwarancji bezpłatnie ale pod warunkiem że uszkodzenie należy do wad fabrycznych lub konstrukcyjnych a drugi warunek to serwisowanie w ASO.

Np. znam przypadek naprawy rozrządu 1,5 roku po gwarancji bezpłatnie w ASO Fota( w tej chwili to Bawaria Motors)

Właśnie mój samochód stoi w Bavaria Motors (ex Fota) w Gdyni. Jak przedłużałem gwarancję niecały rok temu to dostałem informację na piśmie, że gwarancja ta nie obejmuje skrzypienia elementów gumowych itd, uszczelek i czegoś tam jeszcze.

Uszczelka pod 3cim światłem stop przecieka i czasem dostaje się woda i trochę kapie na roletę bagażnika. No i nie chcą tego naprawić na gwarancji przedłużonej a samochód z Polskiego salonu serwisowany w ASO itd. Tłumaczą, że to gwarant czyli BMW Polska decyduje, że oni wysyłają raport co zepsute i to BMW decyduje czy się należy darmowa naprawa.

A poza przeciekami stwierdzono skrzynkę rozdzielczą napędu do wymiany i przekładnię kierowniczą (samochód 32tys przebiegu). To gwarancja przedłużona obejmuje:-)

Co ciekawe najpierw wymieniają skrzynkę rozdzielczą na którą czekałem około 2 tygodni i sprawdzą czy to nie wyeliminuje stuków z przekładni kierowniczej:-)) Wtedy zdecydują (tzn. nie serwis tylko BMW Polska po otrzymaniu raportu z serwisu) czy wymieniać przekładnie którą też trzeba zamówić bo nie ma na miejscu:-)

We wszystkich serwisach tak jest bo się zastanawiam czy nie zrobiłem błędu i nie powinienem oddać do BMW Zdunek w Gdańsku.

• Moderatorzy
Opublikowano

Przeczytaj dokładnie warunki gwarancji, uszczelek nie wymieniają.

Wg. mojej oceny Bawaria (Fota) jest lepszym serwisem niż Zdunek a procedury wymiany i diagnozy części/podzespołów są identyczne.

Opublikowano

A ja takiego maila dostałem z centrali

Dziękujemy za wiadomość skierowaną do BMW Polska.

Uprzejmie informujemy, że wszystkie pojawiające się w pojeździe usterki należy zgłosić i usunąć niezwłocznie. Dnia 18. kwietnia zostały usunięte usterki zgłoszone przez Pana w lutym. Serwis wykonał czynności, które mógł wykonać ostatniego dnia gwarancji, w tym również skrzypienie pokrywy bagażnika.

Z przykrością informujemy, że nie jesteśmy w stanie rozliczać napraw po okresie 2-letniej gwarancji fabrycznej. Przyjazd do serwisu ostatniego dnia gwarancji samochodu i dodatkowe zgłoszenie dyskusyjnego problemu nie daje szans na jego pozytywne rozwiązanie i nie jest zgodne z warunkami gwarancyjnymi mówiącymi, iż usterki należy usuwać niezwłocznie po ich zidentyfikowaniu.

W związku z powyższym bardzo prosimy o ustalenie faktów z serwisem.

Pierdu pierdu a wg mnie chodzi o to że Rawski robi samochody centrali i mają pewnie swoje układziki

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
komunikat: nie zamknięta klapa pokrywy maski ,cały czas informuje z gongiem nie da się jeżdzić, klapa fizycznie zamknięta co może byc powodem czujnik sie popsuł?
Opublikowano
komunikat: nie zamknięta klapa pokrywy maski ,cały czas informuje z gongiem nie da się jeżdzić, klapa fizycznie zamknięta co może byc powodem czujnik sie popsuł?

możliwe, że popsół się modul JBE...u mnie też pojawiał się taki komunikat jak u Ciebie, ale dodatkowo jeszcze miałem problemy z centrum sterowania kierownicą...blędy, które się wygenerowały wskazywały na JBE...moduł został wymieniony na nowy i jak na razie jest ok.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zadziałał system STOP start :lol: ,autko nie odpaliło - komunikat akumulator rozładowany w czasie postoju. Doładowałem -odpalił. Potem co chwilę komunikaty o rozładowaniu. Wizyta w serwisie wykazała, że wszystko jest ok, wgrano nowy soft. Po tygodniu znowu nie odpalił. Czy trzeba mieć naprawdę jakiś super komputer żeby stwierdzić że 3,5 letni akumulator jest do ....

[trochę za szybko]. Pani w serwisie mnie rozbawiła bo muszę być koniecznie za 3 dni na 9 ,40 i nie spóżnić się na wizytę. Powiedziałem, że jak nie odpali to się spóżnię. :twisted:

Opublikowano (edytowane)

może chciała poprawić Ci humor :wink:

a jak nie odpalisz to chociaż żebyś spacerkiem przyszedł się pokazać. byle nie spóźniony :duh:

Edytowane przez ITommyI

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzisiaj przy serwisie olejowym stwierdzili że do wymiany łańcuch/napęd pompy olejowej...(myślałem że to hula na pasku a ponoć nie - 28i)

Słyszałem jakieś szelesty przy 1300-1800rpm i stawiałem na rozrząd albo turbine... Zwróćcie uwagę u siebie

Dobrze że gwarancja przedłużona...

Opublikowano
Ale wymienili Ci w ramach akcji serwisowej? Wydaje mi sie, ze chyba byla akcja serwisowa dla N20 wlasnie z tym zwiazana...
Opublikowano
kurcze u mnie też przy przekroczeniu 2,000rpm pojawia się jakby taki rezonans dźwiękowy...słychać to tylko jak się jest wewnątrz samochodu, z zewnątrz już nie. Byłem w jednym serwisie i stwierdzili, że to drży plecionka przy katalizatorze...muszę chyba to jeszcze zweryfikować w innym serwisie.
Opublikowano
DVD znów nie działa (kilka miesięcy temu było to samo) :duh: mam wrażenie ,że to jakiś Chińczyk :wink:
Opublikowano
jeszcze nie wymienili - dziś stwierdzili i zamówili części - wymiana na gwarancji

przebieg 47tys

daj znać jaki będzie efekt po wymianie

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

Opublikowano (edytowane)
Przebieg 9700 km. Wycieki oleju ze skrzyni rozdzielczej napędu i z tylnego mostu. Wymiana gwarancyjna całej skrzyni (nie ma opcji wymiany uszczelnień) plus uszczelniacze półosi w moscie. Serwis przy okazji zlikwidował kilka brzęczyków w desce i w tapicerce (okolica mocowania zegarów i przy pasach bezpieczeństwa). Stukania przekładni nie słyszą, choc słyszę ją ja, moja żona i mój syn. Luz mieści sie ponoć z zakresie dopuszczalnych wartości. Wszystko grzecznie i w miarę sprawnie, ale auto stało w serwisie ponad tydzień. Nasze BMW trzeci raz unieruchomione tuż przed długim wyjazdem. Już raz przekładałem walizki do drugiego auta a teraz narty w Austrii zaliczyłem w starym Fordzie (nie zwiódł, dojechał i wrócił zreszta jak przez ostatnie 6 lat) . Chyba odpuszczę chyba sobie dalszą przygodę z tym producentem. Edytowane przez Zakk