Skocz do zawartości

F25 wady, błędy i usterki modelu (choroby wieku dziecięcego)

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano
Zachowaj fakturę i zlecenie bo masz 2 lata gwarancji na tę przekładnię niezależnie od gwarancji auta.
  • Odpowiedzi 823
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
a po tej wymianie maglownicy, na zgaszonym silniku jak podniesiesz maske i poruszasz kierownicą w lewo/prawo to słyszysz jakieś stuki???
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Uwaga:

Czasami jest tak że stuki pochodzą od samej maski ,na nierównościach ,tam gdzie jest mocowanie maski w okolicach mocowań znajdują się śrubko podobne wkręciki i one uderzają w podstawę ,wydając dzwięki metaliczne należy je przesmarować tak w Aso doszliśmy wspólnie, dodam że przedkładania tez była wymieniana.

Opublikowano

Z tymi siłownikami to mnie można powiedzieć spławili a też terkoczą.

Przeszedłem się po nowych autach z serwisantem i pokazał mi jak tam chodzą... byłem w szoku że niektóre nojki też terkotały...

Dałem sobie spokój, gwarancja przedłużona... może się całkiem rozlecą to wymienię

Opublikowano

Mi terkotał jeden, ale stwierdzili, że wymienią dwa :D

Pojawił się następny szczegół, żona usłyszała, że podczas rozkładania lewego lusterka słyszy dziwny trzask. Sprawdzałem, rzeczywiście coś tam trzeszczy :evil:

O wycierającym się przycisku "engine" i emblematach na drzwiach i klapie nie wspomnę, niestety dodatkowa gwarancja tego nie obejmuje. :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie bądź głupi! :nienie: Nie daj się spławić, siłownik MA być bezgłośny! :duh: A Tobie się należy wymiana. To że robią g... nie znaczy, że mają Tobie je wcisnąć.

Jak powiedzą, że ten typ tak ma - to poproś takie stwierdzenie na piśmie.

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mi farba zeszła, z logo na tylnej klapie po 6 miesiącach i nie chcieli wymienić, ale po zrobieniu "rozróby" spokornieli i wymienili.

Panowie nie dajcie się ogłupić... producent musi ponieść konsekwencje produkowanej tandety!

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
No ,długo ,długo nic a tu nagle CD/DVD odmówiło posłuszeństwa... Zamiast komunikatu ,,checking '' wolałbym odtwarzanie :(
Opublikowano
No ,długo ,długo nic a tu nagle CD/DVD odmówiło posłuszeństwa... Zamiast komunikatu ,,checking '' wolałbym odtwarzanie :(

Uo, zepsules... :cool2:

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Tak ,CD/DVD padło po jakiś kilkudziesięciu cyklach użycia (max) :cry: Serwis wkrótce ,zobaczymy co się stało...
Opublikowano
Tak ,CD/DVD padło po jakiś kilkudziesięciu cyklach użycia (max) :cry: Serwis wkrótce ,zobaczymy co się stało...

Za malo WD-40. Albo tasmy z kaczka. :)

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Albo sygnał ,że czas na zmianę... auto show już blisko :D
Opublikowano
Albo sygnał ,że czas na zmianę... auto show już blisko :D

A ja sie zastanawiam nad 28d, juz mnie Alex meczyl, ze ma production slot, ale nie wiem. Moze X5 35d?

Kiedyś było tak:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niom:)

Co do chorob wieku dzieciecego: zrobilem klape (glosny podnosnik) ost dnia gwarancji. Btw goscio z aso mowi ze nie warto przedluzac gwarancji, ze de facto nie obejmuje ona mechaniki.

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!