Skocz do zawartości

F25 wady, błędy i usterki modelu (choroby wieku dziecięcego)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Nowy komunikat:pojawił się na desce my bmw usterka: dezaktywacja podnoszenia anty szyby i co dalej ,reklamować? Edytowane przez MAKELO1
  • Odpowiedzi 823
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pisałem tu gdzieś o akcji serwisowej dotyczącej mechanizmu podnoszenia szyb. Ja dostałem zaproszenie do serwisu na piśmie.

Dotyczyło to bocznej szyby od strony pasażera z przodu. U mnie coś klekotało, ale nic komputer nie pokazywał. Serwis mówił, że usterka mogła doprowadzić do zablokowania szyby w pozycji otwartej. Wtedy trochę lipa....Trudno jednak ocenić co u Ciebie nie halo. Reklamować nie zaszkodzi.

Opublikowano
Nowy komunikat:pojawił się na desce my bmw usterka: dezaktywacja podnoszenia anty szyby i co dalej ,reklamować?

A byłeś na akcji serwisowej o której pisze drpop3 ?

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Właśnie wróciłem z kolejnego, drugiego serwisu w ramach BSI. Do reklamacji poszła przekładnia kierownicza i znaczek BMW na tylnej klapie, z którego odłazi lakier. To znane nam przypadłości.

Zauważyłem natomiast bardzo mocno skorodowany tylny most napędowy tzn. jego obudowę. Do tego stopnia, że po dotknięciu palcem obsypuje się rdza. Najbardziej w miejscu, gdzie wchodzą półosie. Doradca serwisowy mnie trochę zbył; mówi, żeby się nie przejmować, że to od soli na drogach, ale w końcu rdza to rdza i kiedyś ten most zeżre na dobre.

Zastanawiam się czy nie należałoby to zareklamować. Szczególnie, że pozostałe elementy podwozia wyglądają "jak nowe". Ktoś z Was oglądał swojego X'a od spodu? Jakie wrażenia?

• Moderatorzy
Opublikowano
Rdzą na moście nie przejmuj się, zanim rdza zeżre ten most to będziesz miał już 10 X-a :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a tlumik zaczal ci pokrywac sie rdza? mi zaczal rdzewiec po niecalym roku ale z tego co czytalem BMW nie uznaje reklamacji tego rodzaju chyba, ze rdza przezre metal na wylot

Właśnie wróciłem z kolejnego, drugiego serwisu w ramach BSI. Do reklamacji poszła przekładnia kierownicza i znaczek BMW na tylnej klapie, z którego odłazi lakier. To znane nam przypadłości.

Zauważyłem natomiast bardzo mocno skorodowany tylny most napędowy tzn. jego obudowę. Do tego stopnia, że po dotknięciu palcem obsypuje się rdza. Najbardziej w miejscu, gdzie wchodzą półosie. Doradca serwisowy mnie trochę zbył; mówi, żeby się nie przejmować, że to od soli na drogach, ale w końcu rdza to rdza i kiedyś ten most zeżre na dobre.

Zastanawiam się czy nie należałoby to zareklamować. Szczególnie, że pozostałe elementy podwozia wyglądają "jak nowe". Ktoś z Was oglądał swojego X'a od spodu? Jakie wrażenia?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Ja również się dorzucę do już ruszanego wątku - znaczek na tylnej klapie również się posypał/odlakierował.

Serwis Zdunek bez przeszkód wymienił na nojke :cool2:

Opublikowano
Na ten znaczek na tylnej klapie to powinna byc jakas akcja serwisowa, ja ostatnio też go wymieniałem w ramach gwarancji. Dodatkowo w Inchcape wymienili mi tylną szybę na nową - oczywiście w ramach gwarancji (częsc ogrzewania tyl. szyby była uszkodzona)...
Opublikowano
a tlumik zaczal ci pokrywac sie rdza? mi zaczal rdzewiec po niecalym roku ale z tego co czytalem BMW nie uznaje reklamacji tego rodzaju chyba, ze rdza przezre metal na wylot

Właśnie wróciłem z kolejnego, drugiego serwisu w ramach BSI. ..............

Na tłumiku niewielkie brązowe przebarwienia. Więcej tego jest na rurze. Rdzy jako takiej jeszcze nie ma.

Opublikowano
Potwierdzam znaczek na tylnej klapie też mi farba odłazi.Dobrze że zaglądam na forum bo bym uwagi na to nie zwrócił,gwarancje mam jeszcze do listopada :D
Opublikowano

Dzisiaj X3 napędziła mi strachu, 800 km od domu córka podłącza iPoda do gniazdka w podłokietniku,

W tym samym czasie słychać gong ostrzegawczy i napis zwolnij i jedz do najbliższego serwisu. :cry2:

Następnie pojawia się napis " ograniczone tłumienie amortyzatorów, ograniczony komfort"

Auto zrobiło się bardzo twarde, prawie podskakiwało na autostradzie dopiero przy prędkościach powyżej 100 km/h w miarę

Dało się jechać. :evil:

Zjazd na parking zgasiłem auto odpaliłem ponownie i wszystko wróciło do normy, przejechałem jeszcze około 500 km i narazie się nie powtórzyło.

Co to za czary :?:

Opublikowano

Może nieco z innej beczki... Mi kiedyś po uruchomieniu pokazał: "4x4! Stabilizacja jazdy. Jedź wolno dalej. Jedź do najbliższego serwisu BMW."

Po ponownym uruchomieniu komunikat gasł.

Później zrobiono diagnostykę i stwierdzili że taki event był powodem: rozładowanego akumulatora. Ułożyło mi się to w całość bo CB było włączone w zime a jakoś dłużej auto stało zmrożone ... Potem cisza.

Daj znać jak coś ustalisz bo ciekawa historia...

Opublikowano

Jeśli się to nie powtórzy w najbliższych dniach to zgłoszę to dopiero podczas przeglądu w serwisie.

Jestem na urlopie, i mam zamiar trochę pozwiedzać( pojeździć) nam nadzieje że nie będzie niespodzianek. :nienie:

Opublikowano

W takich sytuacjach chyba dobrym jest Teleservice.

Można wysłać natychmiast raport z błędów i telefonicznie się skonsultować czy sprawa poważna - oby się nigdy nie działo ale awaryjnie...

Udanych wakacji w każdym razie :cool2:

Opublikowano
Tez mi się wyswietlil niedawno komunikat o bledzie 4x4, po ponownym uruchomieniu silnika wszystko wrocilo do normy.
Opublikowano
Tez mi się wyswietlil niedawno komunikat o bledzie 4x4, po ponownym uruchomieniu silnika wszystko wrocilo do normy.

A mi wyswietlil sie po zaparkowaniu przy zgaszonym silniku. :) I tez zniknal po restarcie.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ciekawe - sprawdzales czy to dziala? moze Europa jest do przodu z ta funkcjonalnoscia, w kazdym razie to nie dziala w US... przydaloby sie, bo mialem kilka razy check engine ostatnio a w ASO powiedzieli, ze nic nie znalezli w komputerze... oczywiscie lgaja i nie chca dokumentowac bledow; nastepnym razem zrobie zdjecia kontrolki i bede reklamowal DME :)

W takich sytuacjach chyba dobrym jest Teleservice.

Można wysłać natychmiast raport z błędów i telefonicznie się skonsultować czy sprawa poważna - oby się nigdy nie działo ale awaryjnie...

Udanych wakacji w każdym razie :cool2:

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
ciekawe - sprawdzales czy to dziala? moze Europa jest do przodu z ta funkcjonalnoscia, w kazdym razie to nie dziala w US... przydaloby sie, bo mialem kilka razy check engine ostatnio a w ASO powiedzieli, ze nic nie znalezli w komputerze... oczywiscie lgaja i nie chca dokumentowac bledow; nastepnym razem zrobie zdjecia kontrolki i bede reklamowal DME :)

Mam zdjecie ze swojego x-a, moge podeslac. :) Gdzie serwisujesz?

A co do Teleserwisu, podobno dziala bez zarzutu, ale nie sprawdzalem. Jedyne, to zadzwonil do mnie mechanik z BMW of Peabody (tam kupilem samochod), ze dobija sie X do nich, bo chce zmiany oleju :) (Serwisuje w New Country BMW) i chcial sie upewnic, ze zrobilem z nimi spotkanie. :)

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

Teleservice hula - trzeba było tylko darmowo aktywować w serwisie - nr tel, adres, jakieś dane auta. Wymagany internet w aucie co kojarzę.

W każdej chwili możesz wysłać pakiet danych ze stanem auta. Ostatnio Pani do mnie oddzwoniła z pytaniem czy coś autu dolega czy tylko na serwis chce się omówić. Fajne

Jam tłumaczył mi Serwisant który namówił by aktywować usługę ze w razie jakiś błędów pakiet danych wysłanych potrafi coś im już powiedzieć o typie usterki, ściągnąć cześć itp.

Myślę ze dobra rzecz -oby nie była jednak potrzebna:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja mieszkam w Kalifornii (Bay Area) - wlasnie dzis rano odbieralem samochod od tych brakorobow i uslyszalem to co napisalem :) ale absolutnie sie nie zdziwie, jesli to nieprawda... nieraz doswiadczylem ich niekompetencji, to juz drugi serwis jaki probuje, mam ich jakies 5-6 w odleglosci 20-30 mil, niestety kazdy ma slabe opinie; taki tu klient, bogaty i majacy sprawy samochodowe w 4 literach

tez mi sie kojarzy, ze jakis czas temu dzwonili do mnie, ze samochod zasygnalizowal potrzebe zmiany oleju...

Mam zdjecie ze swojego x-a, moge podeslac. :) Gdzie serwisujesz?

A co do Teleserwisu, podobno dziala bez zarzutu, ale nie sprawdzalem. Jedyne, to zadzwonil do mnie mechanik z BMW of Peabody (tam kupilem samochod), ze dobija sie X do nich, bo chce zmiany oleju :) (Serwisuje w New Country BMW) i chcial sie upewnic, ze zrobilem z nimi spotkanie. :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1