Skocz do zawartości

F25 wady, błędy i usterki modelu (choroby wieku dziecięcego)

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zaczyna mi odchodzić farba z logo (z litery B) na bagażniku (co najmniej dziwne, bo wygląda jakby to było pod plastikiem) - ciekawe co powiedzą w Serwisie (pewnie, bym sobie kupił nowe logo - 109 PLN :mad2: - już sprawdziłem).

Zaobserwował już ktoś z Was taką przypadłość?

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

• Odpowiedzi 823
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Już czytałem tu o podobnej sprawie... mi oba reflektory zaparowały - zauważyłem wczoraj. Auto niecałe 6tys km...

Narazie nie ruszam ale przy wizycie w serwisie zgłosze temat...

Opublikowano
Zaczyna mi odchodzić farba z logo (z litery B) na bagażniku (co najmniej dziwne, bo wygląda jakby to było pod plastikiem) - ciekawe co powiedzą w Serwisie (pewnie, bym sobie kupił nowe logo - 109 PLN :mad2: - już sprawdziłem).

Zaobserwował już ktoś z Was taką przypadłość?

U mnie w aucie mam to samo, szwagier też to miał u siebie i bez problemu wymienili mu na nowe, także serwis i na gwarancji wymienią

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Już czytałem tu o podobnej sprawie... mi oba reflektory zaparowały - zauważyłem wczoraj. Auto niecałe 6tys km...

Narazie nie ruszam ale przy wizycie w serwisie zgłosze temat...

Jak to pierwszy raz, to wysuszą (odparują) i poproszę o ponowny przyjazd, gdy Ci się to znów zdarzy. Później wymieniają bez gadania.

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Proszę sprawdzcie sobie bo podobno pękają gumy ochraniające amortyzatory w mojej beacie (standard)f25 i mojemu koledze właśnie popękały, należy to wymienić bo brud się dostaje do środka .

Co do logo nam też się złuszczył, tylny znaczek bmw i x3 na szczęście wymienili za free.

GUMKI JUŻ WYMIENILI , TAKŻE Z FOTO NICI ,PRZY WYMIANIE OPON PAN Z SERWISU OPON ,PRZY ZDJĘTYM KOLE MI POKAZAŁ

Edytowane przez MAKELO1
Opublikowano
Mam 55 tys km i przy wymianie klockow serwisant stwierdzil ze rozrzad do wymiany. Ktos tu pisal o dziwnych stukach- zapewne wszyscy to bedziecie mieli wiec jak przejedziecie ok 50tys zglaszajcie ze glosno Wam rozrzad chodzi
Opublikowano

Witam

u mnie na dzień dzisiejszy 38 tyś.

-przekładnia stuka, zgłosiłem w serwisie powiedzieli że muszę zostawić auto na cały dzień, bo będą testować w warunkach drogowych i muszą nagrać film jak stuka, taki jest warunek Niemiaszków. :evil:

- na wolnych obrotach słychać wyrażnie z okolic silnika szum tak jakby łożysko szumiało albo pasek tarł, i przy gaszeniu słychać delikatny pisk. :?:

to by było na tyle :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
i zostawisz im samochod na caly dzien, aby sobie pojezdzili? nagraj im sam albo niech nagraja w Twojej obecnosci i tyle

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Moderatorzy
Opublikowano

Jakie nagranie !!!

Ja zgłosiłem stuki, podjechałem do ASO gdzie poszło na podnośnik i po 10 minutach dostałem info kiedy mam się zgłosić na wymianę przekładni kierowniczej.

Ledwo zdążyłem kawę wypić :)

Opublikowano
To banda baranów, o tym że auto mam zostawić na cały dzień i to nagranie filmu, powiedział mi doradca w Sobotę jak byłem u nich odebrać opony letnie, dzisiaj dzwonie umówić się na konkretny dzień( bo w Sobotę mieli awarie systemu) gość mówi że na te dwie usterki wystarczy im około 1 godz. plus pół godziny na mycie. :duh:
Opublikowano

Byłem wczoraj w serwisie, auto trzymali 3 godz. w tym czasie wymienili płyn hamulcowy i umyli, okazało się że jednak musieli nakręcić film jak przekładnia stuka, bo tak sobie życzą Niemcy, i czekamy na decyzje.

Na fakturze jest napisane "przekładnia do wymiany". :duh:

• Moderatorzy
Opublikowano

Po lewej stronie słychać stuki jak jedziesz po bruku lub przy kołach skręconych w lewo najeżdżasz na nierówności lub z niej zjeżdżasz.

Decyzję o wymianie na gwarancji dostałem narychmiast bez kręcenia seriali.... :mrgreen:

Opublikowano
Dokładnie, u mnie pierwszy stuk pojawił się przy wjeżdzie na krawężnik ze skręconymi kołami, albo przejazd przez torowisko.
Opublikowano
U mnie w F30 przy 30k km wymienili przekładnię, bo były stuki przy zjeżdżaniu ze "śpiącego policjanta" + torowisko + mocniejsze hamowanie na kostce (parking etc.) Stuki były zauważalne i BMW wymieniło bez problemu. Teraz na nowej zrobiłem jakieś 3k km i chyba znowu słyszę lekkie stuki. Nie sprawdzałem czy mam ten sam model przekładni, ale wydaje się, że problem jest szerszy.
Opublikowano

Te marketowe płyny nie są wcale takie najgorsze;)

zobaczcie test plynów zimowych:

http://www.auto-swiat.pl/1-test-plynow-do-spryskiwaczy-sprawdzilismy-czy-smierdza-truja-lub-zamarzaja

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

Opublikowano
To nie jest temat na ten wątek, ale wszystkie płyny są teraz do niczego. Zawsze używałem Statoil, bo był kiedyś jedynym, spośród testowanych przeze mnie "nie smużył". Smużenie, to takie zjawisko, że po przejściu piór wycieraczek, pomimo mrozu, ulatniają się substancje i pozostałość przymarza do szyby w postaci mglistych smug. Teraz musieli zmienić (potanić) skład i smuży. To samo Orlen. Jak ktoś trafił na specyfik ktory nie powoduje rdzy i da się używać zimą (to znaczy nie smuży) to proszę o info.
Opublikowano (edytowane)
Jest w tym zestawieniu od kolegi ITommyI płyn z Biedronki z oceną - pozytyw. Ostatnio kupiłem i wlewam już drugi baniak. W/g mnie całkiem spoko chociaż orginalny BMW był lepszy. Ale to trzeba samemu spróbować. Tak, czy owak jako wad F25 bym (patrz temat) go nie zaliczał :-) Edytowane przez drpop3
Opublikowano
Z tego co się orientuje płyn sprzedawany w biedronce produkuje znana duża łódzka firma chemiczna "Organika". I nie jest to firma krzak

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

Opublikowano
Może to wina płynu .z hipermarketu:)

Problem rozwiązany . Winna pozostałość płynu letniego w przewodach. Swoją droga zamarzal w dyszach a one powinny być ogrzewanie.