Skocz do zawartości

320d brak mocy - prosze o porady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumialosc. Mam problem z moca a dokladniej z jej brakiem. Jest strasznie slaba na niskich obrotach. Ciezko ja ruszyc bez dodania gazu. mul niesamowity. tak od 2 tys obr. jakos jedzie choc to nie to co powinno byc. elektrozaworki nowe. Co moze byc przyczyną? Prosze o pomoc. Edytowane przez sidor23
Opublikowano
właśnie dzisiaj oczytałem się na 4um..wystarczyło kolego poszukać.. sprawdź link poniżej

viewtopic.php?f=15&t=29414

pzdr!

elektrozaworki mam nowe wiec je wylkuczam przewody podcisnieniowe sprawdzone szczelne, a jak z wezem od intercoolera na malych obtotach powinien byc miekki? przeplywomierz nowy choc jeszcze nie zaadaptowany zrobie to po swietach jestem umowiony z mechanikiem. Kiedy silnik jest cieply potrafi tak sie zaciac gdy jade stalo predkoscia ze nic nie idzie dopiero jak zredukje przeciagne go na obrotach puszcze zmienie na wyzszy bieg to wracaja mu konie choc nie tyle co powinno. katy wyciete bo byl z nimi kiedys problem. a moze teraz tlumik zawalony syfem mozliwe to?