Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, właśnie wykręciłem akumulator i kupiłem nowy. Problem w tym ze auto jest mi na teraz potrzebne do użytku i się zastanawiam jak podłączyć nowy akumulator (jest na dworze już ciemno, mało w bagażniku widać i nie wiem który kabelek podłączyć do plusa a który do minusa) nie chce bawić się w "zgaduj zgadula" więc jak ktoś może mi powiedzieć czy ten duży czerwony kabel (wychodzący ze strony tylniej kanapy) podłącza się do + czy do - na akumulatorze. Z góry dzięki i sorry za takie głupie pytanie! Edytowane przez rozii
Opublikowano

weź latarke :D poza tym jak wyciagnełes stary aku i zamknełes klapa bagażnika to jej nie otworzysz(w kombiaku tak jest nie wiem jak w innych) ale można to zrobic ze środka jest taka mala zaślepka:)

TAK czerwony gruby jest od +(od strony wnętrza samochodu)

CZARNY minus(jest od strony wejscia do bagaznika)

Najpier podłacz + a potem - i musi chodzic :cool2:

Opublikowano
jak wyciagnełes stary aku i zamknełes klapa bagażnika to jej nie otworzysz(w kombiaku tak jest nie wiem jak w innych) ale można to zrobic ze środka jest taka mala zaślepka

... a nie łatwiej kluczykiem z zamka otworzyć?? :wink:

Opublikowano
jak wyciagnełes stary aku i zamknełes klapa bagażnika to jej nie otworzysz(w kombiaku tak jest nie wiem jak w innych) ale można to zrobic ze środka jest taka mala zaślepka

... a nie łatwiej kluczykiem z zamka otworzyć?? :wink:

hahha a no prawda :cool2: a ja dureń w bagażniku nurkowałem :duh: haha

Opublikowano
własnie jak juz akumulator był wyciągnięty i zatrzasnąłem klape bagażnika to się złapałem za głowę i pomyślałem ze juz jej nie otworze. Całe szczęście z kluczyka się otworzyła. Dzięki wielkie za pomoc i pozdrawiam :D