Skocz do zawartości

AntyBMW

Slawek44

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Wsadz sobie swoje tlumaczenie w dupe , ty uważasz ze tam brakuje tylko przecinka, a reszta jest w porządku ? :shock: Widac taki sam z ciebie inteligent jak z niego , pewnie tez zjarany to czytales to zrozumiales , swój ze swoim sie zrozumie :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy

Na forum nie używamy wulgaryzmów inteligencie,jeśli tego nie rozumiesz to znaczy,że jesteś w złym miejscu.Poczekamy aż będziesz miał problem,nie licz że pomoże ci ktoś kogo "objechałeś" najmądrzejszy panie arturo-wszystkich rozumów nie zjadłeś.

Z jednej wypowiedzi zrobiły się dwie strony krytyki bez sensu,przy czym jeden mądrzejszy od drugiego.Myślę że kolega zaciąga jakimś dialektem, dla znawców proszę zrozuniec np.kaszubów.Nie zagłębiając się,zrozumiałem że kolega naprawiał turbo,zawieszenie pozatym jest zadowolony, jeździ,tankuje i jest zadowolony.

Czy to nie wystarczy?Trochę tolerancji :cool2:

ec2Wze6.jpg

Brawo CICHY. Średnio rozgarnięty szympans pewnie by to zrozumiał... :)

A tak jedna osoba pociągnęła nagle taką dyskusję :)

Cichy na prezydenta :cool2:

Jako chumanista z maturą też zrozumiałem treść ale - wybaczcie - nie rozumiem za to skąd tyle ironii...

A za niektóre wyowiedzi zrobiłbym bana. Kultury nie sieją, trzeba się jej koledzy uczyć.

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!

No tak, zrozumieć można, ale to nie znaczy że można tak pisać. To śmietnik językowy, a nasze forum to przecież żaden śmietnik no nie ?!

"Zichajcung" to napisane fonetycznie określenie podgrzewanego fotela po niemiecku oczywiście (Sitzheizung). Ale to też niechlujstwo językowe. Jak ktoś chce coś napisać w obcym języku to niech pisze poprawnie, a w ogóle to jest polskie forum ! I wszystko jasne!

A wracając do tematu; Nie ma idealnych aut. Każde się psują, nawet nowe i na gwarancji. BMW jeśli chodzi o duże usterki jest całkiem w porzo. Co innego drobiazgi, są uciążliwe i wk.....e, ale czego się nie znosi z miłości ?! Do marki oczywiście. :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Na forum nie używamy wulgaryzmów inteligencie,jeśli tego nie rozumiesz to znaczy,że jesteś w złym miejscu.Poczekamy aż będziesz miał problem,nie licz że pomoże ci ktoś kogo "objechałeś" najmądrzejszy panie arturo-wszystkich rozumów nie zjadłeś.

Z jednej wypowiedzi zrobiły się dwie strony krytyki bez sensu,przy czym jeden mądrzejszy od drugiego.Myślę że kolega zaciąga jakimś dialektem, dla znawców proszę zrozuniec np.kaszubów.Nie zagłębiając się,zrozumiałem że kolega naprawiał turbo,zawieszenie pozatym jest zadowolony, jeździ,tankuje i jest zadowolony.

Czy to nie wystarczy?Trochę tolerancji :cool2:

A co ty administrator jestes czy ksiadz? Pożartować nie można ? A jak ja mam problem to jade do mechanika i po klopocie, a nie wyżalam sie na forum jakie te bmw to zlom.

• Moderatorzy

Jedno i drugie i jeszcze Policjant do tego :mrgreen: .

To się nie użalaj, jedź do mechanika i problem z głowy.Po co jesteś na forum skoro porady nie są Ci potrzebne? Żeby się pośmiac,to nie kabaret.Rozumiem wszystko ale nie do przesady,pozwól że zacytuję

Wsadz sobie swoje tlumaczenie w dupe
.Pozatym kolega się nie użalał
jeżdze tankuje nie narzekam rewelacja

Gratuluję zrozumienia :clap:

ec2Wze6.jpg

Zgadzam sie Arturo i Cichym-macie racje :cool2: .Ten temat dawno zlazł na dno :twisted2: więc co temu kris do tego.Faktycznie mianił się Adminem :modlitwa: .Tylko patrzec jak nas wy...li z forum.Ja sie juz pakuje :sad2: i szukam nowego forum.ŻEGNAM KOLEDZY-dopadła mnie sprawiedliwa ręka NEW Adminn 9000KRIS :police: .

PS troche luzu,ten temat zaczął się walniety,więc troche humoru nie urazi Cie o Wielki A...

Tyle ile ja wsadzilem w e39 to przechodzi ludzkie pojecie!!!w ciagu roku zostalem bankrutem !!co chwile 1000zl 500zl 1000zl 500zl....non stop koszta wymiana za wymiana,co chwile cos siada psuje sie huczy!!bmw e39 to mega dobry samochod jazda tym autem to czysta przyjemnosc ale koszta przerastaja chyba ze uzywasz czesci z chin z allegro .Najtanszy czujnik org kosztuje 100zl od temperatury a najdrozszy ok 2.000zl.jeden orginalny amrotyzator sahs kosztujje 499zl czyli 4 sztuki 2.000zl podobnie jest z lozyskami piasta na jedno kolo orgnal bmw 500zl!!!czujnik polozenia walu org400zl byl tez za 100zl chinski ! alternator orginalny 700zl cewki zaplonowe 150zl szt jest 6 czyli 900zl komplet.glowa mnie boli ile wydalem w ciagu 12 miesiacy w to auto!a teraz za 14.000zl nie moge go sprzedac!jak was stac i chcecie wszystkie pieniadze wydawac w auto to polecam BMW E39.

Co Ty wiesz o inwestowaniu w samochód!? :mrgreen:

Wymieniłem w ciągu pół roku dwa wahacze, zawiasy z przodu, podnośniki szyb, łożysko, cztery czujniki, termostat, chłodnicę, pompę wody, sprzęgło, felgi i opony, regulatory lamp, LCM, piastę, mechanizm wycieraczek przednich i tylnych, kupe pierdół, a na koniec zagryzłem ... wymianą silnika! :mrgreen:

Reasumując, mam NOWY samochód! Jaja jakich mało...

Ale masz rację, samochód jak marzenie! :cool2: Jazda nim to czysta radość!

• Zasłużeni forumowicze

To ja chyba na jakiś ewenement trafiłem, nic się nie psuje (odpukać), robie tylko to co potrzeba (czyli to co było do zrobienia od kupna), materiały eksploatacyjne, czasem jakaś drobna poprawka nie wymagająca większych nakładów finansowych.

Naprawdę, auto świetne, lepszego nie widzę :norty:

Dla tych co uważają że diesle są bardziej awaryjne i droższe w utrzymaniu proponuję przeczytać 3 powyższe posty :D Współczuję kolegom,ja mam przejechane 290tkm i oprucz drobnostek nic się nie psuje, i ropki pali nie wiele,a wogóle jestem zadowolony i nie zamienił bym na inną markę. :D :D :P :D

Ja też przyznam, że przez 3 lata użytkowania moją największą awarią była wymiana skrzyni manualnej gdyż padło łożysku na wałku w skrzyni i wyła bo przemieliło trochę zęby na kołach. Koszt zakupu ładnej używki wyniósł mnie 750pln, wymiana była nie jako przy okazji bo i tak zmieniałem zestaw sprzęgła. Oprócz tego miałem wymianę pompki progowej oraz wymieniłem uszczelnienia w pompie wysokiego ciśnienia CR gdyż w jednym miejscu zaczęło trochę przepuszczać paliwo. Oprócz tego to tylko wymiany eksploatacyjne i jak dotąd wielka przyjemność z jazdy.

Pzdr.

• Moderatorzy

To tylko się cieszyc bezawaryjności.Ogólnie jak widac są egzemplaże mniej lub bardziej awaryjne,reguły nie ma.U mnie też tak żle nie jest, najbardziej denerwujące i upierdliwe są takie szczególiki.Przez to przeważnie się człowiek dołuje i jest wściekły stąd opinie w porywie mogą byc bardzo negatywne,ale tak po jakimś czasie patrząc z góry okazuje się że nie jest tak żle,ale następne raczej E39 to już nie będzie.Muszę jeszcze wymienic termostat i będe latał dalej.

No ale kol.Netserwer to tylko współczuc i naprawde wyrazy uznania za upór i cierpliwośc bo ja nie wytrzymał bym chyba tego.

ec2Wze6.jpg

Mnie postawa kolegi Netserwer nie dziwi. Jakbym już tyle kasy wpakował w auto i tyle elementów wymienił na nowe to także nie miałbym najmniejszej ochoty na sprzedaż takiego auta bo praktycznie połowę auta ma teraz nówkę więc lepiej jeździć takim niż sprzedać to i kupić inny egzemplarz, który może się okazać taką samą studnią bez dna.

Pzdr.

Żeby bylo jasne: ja się nie użalam! Owszem, trochę mnie stresu Buńka kosztuje, ale to MOJA wina, że nie sprawdzilem samochodu należycie PRZED zakupem, ale - o ja naiwny! - zaufałem sprzedawcy. Poza tym do tego nakłada się - powiedzmy... - niefrasobliwość poprzedniego właściciela.

Monolito77 - masz rację. Jak już tyle zrobiłem, to daje nadzieje na przyszłość. Mam zamiar jutro odebrać samochód z warsztatu (silniczek podobno ślicznie szumi, nowe sprzęgło starczy na lata) i jeździć do następnego przeglądu, kiedy to planuję wymienić płyny i ewentualnie może tarcze/klocki.

BMW jest na prawdę doskonałą marką, jeździłem już ok 40 modelami samochodów różnej klasy, ale żaden nie zrobił na mnie takiego wrażenia. Dla tego mam zamiar moją Buńką zmęczyc jeszcze kilka lat i byc może później pomyślec o kolejnej BMW. Ale to na prawdę za kilka lat.

PS. Mój samochód nie jest wyznacznikiem jakości benzyniaków, czy nawet gazików. To za to wzorzec co może Was czekać, jak nie będziecie czujni PRZED zakupem i jak traficie na poprzedniego właściela idiotę :cool2: