Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem ze ten temat byl poruszany wielokrotnie jednak nigdzie konkretnie nie opisano problemu a problem wyglada tak:

wlaczam silnik obroty rosna i spadaja ponizej 500 i gasnie silnik

po kilku probach obroty sie machaja ale nie gasnie jak wylacze i wlacze spowrotem nie gasnie juz odrazu

gdy wciskam gaz czuje spadek mocy obroty spadaja na ok sekunde i dopiero rosnal

caly czas skacza gdy jest na luzie

silnik gasnie czesto....

dodam jeszcze ze przy wcisnieciu gazu gdy obroty spadna slychac jakies przelamanie w siliku i czuc je rownierz w kabinie

jesli ktos mial identyczne objawy i uporal sie z nimi prosze o odp bo bylem u 2 mechanikow kazdy mowil ze to cos innego

Opublikowano
jedz na kompa ,umnie gasl przy wlanczaniu jak czujnik walka byl walniety ten prawy jak stoisz na wprost samochodu
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
Typowy objaw uszkodzonego czujnika masy powietrza - przepływomierza! Z tanich zamienników polecam przepływkę firmy AUTLOG, zamiennnik dla Bosch 0 280 217 124. Koszt na allegro około 130 zł. Założylem taki u siebie i sprawuje się naprawdę dobrze.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

w mojej 318i mam podobny problem - co pewien czas falujące obroty na biegu jałowym, czasem też gasł. Pomaga czyszczenie zaworu biegu jałowego.

W tym wątku jest dłuższa dyskusja ale na początku opisano właśnie to o czym mówię:

viewtopic.php?f=104&t=43156

P.S. znów muszę to czyścić - zawsze pełno syfu wypływa (przez brudne paliwo, powietrze).