Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam w koncu stałem sie posiadaczem bmw i mam pare pytań na które próbowałem znaleźć odpowiedź ale jest cieżko

zamówiłem sobie dodatkowy pakiet głośników 676 i hmm troche nie tego sie spodziewałem płacąc ponad 2k

potrzebuje informacji na temat :

jak dokładnie nazywa sie radio professional jaka firma je produkuje może tak uda sie znaleźć więcej info

czemu nie ma equalizera ?

ani wejscia usb

w aucie niby sa subwoofery ale czy napewno i czy one są podpiete pod wzmacniacz ?

czy można sie podpiąć z wzmacniaczem pod istniejący sygnał na subwoofery(o ile takie sa )

gdzie jest wzmacniacz i jak wygląda

skąd wziąść sygnał na subwoofer

czy radio ma dodatkowe wyjście na wzmacniacz

jak podpiąć tube ze wzmacniaczem pod istniejący system

ja dobrać sie do tego radia .

może ten system 676 jest również w innych autach marki bmw więc może ktoś sie z tym spotkał

umieściłem to zapytanie w dziale x3 ale myśle że tu chyba szybciej ktoś odpowie

Opublikowano

zamówiłem sobie dodatkowy pakiet głośników 676 i hmm troche nie tego sie spodziewałem płacąc ponad 2k

Rozumiem, ze kupiłeś auto nowe...więc nasuwa się pytanie, dlaczego nie sprawdziłeś owego systemu audio przed decyzją dot zakupu ?

Jeśli dobrze zrozumiałem, i samochód jest nowy, to myślę że z tymi pytaniami powinieneś zwrócic się do dealera, szybciej uzyskasz odpowiedz.

Opublikowano

powiem tak siedziałem w nowej 3 i tam standardowy zestaw wydawało mi sie grał ok, więc wybierając opcje 12 głośników spodziewałem sie hmm znacznego przyrostu mocy. mniejsza o to

co do usb jest za dopłata jako przystawka do ipoda a equalizer jest tylko w topowej wersji hi fi

skoncentrujmy sie nad upgradem o subwoofer.

znalazłem coś takiego

http://www.docshare.com/doc/203553/BMW-e90-Sub-and-Amp-Upgrade---PDF

nasuwa mi sie pytanie bo z tego co zdążyłem sie zorientować opcja 676 dodatkowe głośniki powinna posiadać wzmacniacz i faktycznie w bagażniku po lewej stronie coś jest ,nie miałem jeszcze czasu na spokojnie porozkręcanie wszystkiego , a więc skoro jest wzmacniacz i głośniki niskotonowe pod siedzeniami to:

czy można podpiąć się pod ten sygnał który idzie do fabrycznego wzmacniacza i steruje subami ?

czy wpinamy sie przed fabrycznym wzmacniaczem? czy pod sygnał już wychodzący ze wzmacniacza na suby

rozumiem że na każdy subwoofer sygnał idzie osobno czy można zrobić tak że subwoofery pod siedzeniami nadal będą grały a my po prostu skorzystamy z sygnału jednego z nich aby sterował dodatkowym wzmcniaczem i subem w bagażniku ?

może opocja 676 była dostępna w modelach e90 więc może ktoś może robił coś podobnego