Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Problem dotyczy opadającej temperatury silnika E39 530d 2002 rok. Jeżeli jadę około 175km/h - 180km/h temperatura jest ok czyli wskazówka stoi na środku , jeżeli przekroczę i jadę powyżej 180km/h wskazówka zaczyna opadać prawie o połowe wskażnika. Termostat zmieniany dobry rok temu, pompa wody 2 miesiące temu. Co to może być? Proszę o pomoc
Opublikowano
temperatura jest ok czyli wskazówka stoi na środku

że tak powiem G.... prawda!!! poczytaj regulamin!!! skorzystaj z szukajki!!! nie dziwie się koledze CIHY525 tez zaczynam mieć dosyć leniwców co by tylko zadali pytanie i oczekują szybkiej diagnozy przez internet :mad2: bo nie chce się samemu pomyśleć i poszukać.

Opublikowano

koledzy sopko luz no stres. wyminiles dwa czy 1 termostat? AGR i glowny powino dac efekt piomu.

and next time :search: pliss :cool2:

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
Wymieniłem jeden termostat, nie zmieniałem AGR. Zastanawia mnie tylko dlaczego przy wyższej prędkości spada a ponieżej jest wszystko ok. Wymienię AGR i może pomoże. Dzięki
Opublikowano

Kolego skorzystaj z szukajki.

Wskaźnik będzie w pionie od temperatury 76 stopni do 105 stopni, tak jest zrobiony. Wejdź za pomocą licznika w testy i tam sprawdź dokładnie jaka jest temperatura silnika wtedy będziesz pewny czy masz 90 stopni. Jak wejść w Obc licznika znajdziesz w moim podpisie. Wtedy będziesz pewny czy masz dobre termostaty i jaką masz temperaturę silnika.

Opublikowano

Matty i szatynwroc - odpowiednie podejście do tematu, BRAWO!

530d 193 km z roku 2002 ma jeden termostat główny, term EGR nie występuje (ja przynajmniej nigdy nie widziałem w tym silniku i z tego rocznika).

Panowie, jak chcecie pomóc koledze, to nie piszcie żeby szukał tylko podeślijcie link jak już wcześniej o tym było napisane.

Ja sam jestem ciekaw rozwiązania problemu i gdybym wiedział jak to zrobić, to bym pomógł a nie się czepiał.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

530d 193 km z roku 2002 ma jeden termostat główny, term EGR nie występuje (ja przynajmniej nigdy nie widziałem w tym silniku i z tego rocznika).

Panowie, jak chcecie pomóc koledze, to nie piszcie żeby szukał tylko podeślijcie link jak już wcześniej o tym było napisane.

Ja sam jestem ciekaw rozwiązania problemu i gdybym wiedział jak to zrobić, to bym pomógł a nie się czepiał.

Chris99 jako jedyny znasz ten temat z EGR. Zadałem znawcą zagadkę (maty i szatynwroc) chciałem się przekonać czy wiedzą o co chodzi. Ale jak widać potrafią tylko pisać o szukajce i czepianiu się byle czego. Termostat EGR nie występuje w roczniku 2002 !!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chris99 jako jedyny znasz ten temat z EGR. Zadałem znawcą zagadkę (maty i szatynwroc) chciałem się przekonać czy wiedzą o co chodzi. Ale jak widać potrafią tylko pisać o szukajce i czepianiu się byle czego. Termostat EGR nie występuje w roczniku 2002 !!!

Termostat egr wystepuje tylko w automatach.

Opublikowano
omg znow chyba ktos chce zablysnac na forum cienta riposta. brawo wiecej takich postow i bedziesz mial wiecej smigielek "znawco". KONIEC!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i