Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niby drobnosta ale znowu niespodzianka ...

nie działa zapalniczka a oba bezpieczniki dobre (39 i 52 w bagażniku)

podpowiedzcie coś bo ostatnio się zdziwiłem jak wyjołem bezpiecznik 39 w aucie a nadal był prąd na zapalniczce

wtedy napisaliście że jeszcze jest ten drugi w bagażniku

no a teraz oba dobre a zapalniczka nie grzeje a nic nie grzebałem ostatnio a wczoraj działała

Opublikowano
a jak przewody dochodzące do zapalniczki?? sprawdzone połączenie?? może tak Się złożyło że któryś nie domaga , sprawdź próbnikiem czy masz zasilanie w gniazdku lub spróbuj podłączyć jakieś inne urządzenie
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
a może sie grzałka spaliła albo nie kontaktuje....

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano

dlatego poleciłem podłączyć jakiś inny odbiornik :cool2:

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

no właśnie że ostatnio co pytałem czemu grzeje bez bezpiecznika to poprawiłem blaszki by lepiej się rozgrzewała

więc styk jest i nie widać by była przepalona a nie rozgrzewała się do białości a nawet można by jeszcze podgiąć styki bo tytoń kleił się do szpiralki -- ci co palą to znają ten problem

kabli nie sprawdzałem bo zimno ale tak jak pisałem nic nie robiłem przy kablach więc wątpliwe by same tak wylazły

najgorsze to że chyba dopiero po świętach będzie troszke czasu by to obadać

Opublikowano
naprawdę dziwna sprawa :shock: może weź jeszcze z tymi bezpiecznikami powalcz trochę, wyciagnij raz jeszcze do wglądu bo cóż innego mogło Się stać tak samo z siebie?? a próbowałeś podłączyć coś innego do gniazda np. lampkę,CB radio itp. bo jeśli zadziała to wtedy grzała do wymiany
Opublikowano

Kable raczej nie chyba ze sie popaliły wtyczka jest ładnie zabezpieczona prosty sposob obejrzenia szarpnij mieszek pod nim jest gąbka wyciagasz gabke i widac kable od zapalniczki 2 minuty roboty

przekaznikow do zapalniczki nie ma

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano

Jak po otwarciu zapalniczki świeci ci światełko dookoła zapalniczki, to już jest OK :norty:

Jak kupiłem buńkę, to nie było w niej zapalniczki (aż dziw, że skóry z foteli nie zdarli i nie wymontowali gumek z wycieraczek... :mad2: ). Kupiłem nową oryginalną na Allegro, zapłaciłem jakieś 25 PLN :cool2:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
naprawdę dziwna sprawa :shock: może weź jeszcze z tymi bezpiecznikami powalcz trochę, wyciagnij raz jeszcze do wglądu bo cóż innego mogło Się stać tak samo z siebie?? a próbowałeś podłączyć coś innego do gniazda np. lampkę,CB radio itp. bo jeśli zadziała to wtedy grzała do wymiany

dziś nadprogramowo widziałem swoje auto ... żona łapła gume to zostawiła BeeMe w wzioła mojego cinkusia :cry2: :cry2: :cry2:

no to biora kompresorek i ida spróbować napompować koło ...

i tak se po drodze myśla - ciekawe gdzie go podłącza ...

a tu niespodzianka bo prąd już wrócił z wycieczki i jest w gniazdku zapalniczki i zapalniczka też grzeje :D

ciekawe kiedy znowu coś zaskoczy ...

dzięki za pomoc !

• Moderatorzy
Opublikowano
... żona łapła gume to zostawiła BeeMe w wzioła mojego cinkusia :cry2: :cry2: :cry2:

To żona musi to robic częściej :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
... żona łapła gume to zostawiła BeeMe w wzioła mojego cinkusia :cry2: :cry2: :cry2:

To żona musi to robic częściej :mrgreen:

łapać gumę ???

lepiej nie bo mamy już dwoje dzieci ...