Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej,

wyjeżdżając z parkingu pod lekką górkę za którą zaraz był spadek (zjazd z małego krawężnika) udało mi się doprowadzić do sytuacji, w której brakło mi prześwitu, trochę zaszurało, zgrzytnęło i obtarłem podwozie o nawierzchnie. przejechałem oczywiście bez problemu, ale zastanawiam się czy mogłem coś uszkodzić? plastikowe nakładki progowe są raczej całe, a nie mam kanału żeby obejrzeć dokładnie od spodu...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

na 99% zachaczyłeś poprzecznych wzmocniem (wzmocnieniami)

nr 4 na rysunku

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/r/z/303.png

Opublikowano
ja już kilkakrotnie poszurałem brzuchem po śniegu, na lodzie dwa razy tej zimy bezczelnie się zawiesiłem i nic nie urwałem, sprawdzałem na kanale, troszkę obtarte. Skąd wiesz, że coś urwałeś u siebie ? po przejechaniu zaspy wyszedłeś z auta i oceniłeś czy coś wisi? leży na drodze ? jeżeli nic nie było to tylko się obtarłeś pewnie.
Opublikowano
hehe ja każdego dnia jadąc do pracy w jednym miejscu "szuram brzuchem". Już sobie nawet pomyślałem czy by nie iść do sklepu kupić worek soli i posypać bo mnie to drażni niesamowicie :D No ale nic nie urywam tak że spokojnie, pewnie nic sie nie stało... no chyba że faktycznie porządnie przejechałeś.