Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
osobiscie nie wiem, wiem tyle że kosztuje to ok 700 do 1000 zl. chyba ze teraz ceny sie pozmienialy, bardzo dobra rzecz.
Opublikowano
"Zeder" - koszt 1200 pln - podobno ~99% pewności; odcięcie zapłonu - nie wiem, czy jest do końca legalne... przynajmniej wówczas, gdy jest uwarunkowane koniecznością ponownej aktywacji przy przerwaniu układu np. gdy otwiera się drzwi.
pozdr.,
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

z odcieciem to roznie moze byc jesli zalozycie u zwyklego mechanika..

jesli bedzie zrobione dobrze to nawet w salonie nie beda wiedziec.. ale gdy pojdzie gdzies elektronika i nawet to nie bedzie wina grzebania jakiegos zaprzyjaznionego specjalisty to zawsze jest dla nich podstawa do odstapienia od gwarancji

gdy pytalem o odciecie pracownika salonu bmw to powiedział ze oni nie robia ale jesli bedzie dorbze zrobione to problemow oni robic nie beda.. ale wiecie ze teoria teorią a jak beda chieli sie przyczepic to jest podstawa..

co do GPS - na allegro za pare zlotych kupujecie zagluszacz gps / gsm i wtedy takie zabezpieczenie nie zdaje to egzaminu

mam 60% na AC i 60% znizek na OC

co do kwoty ubezpieczenia to w zeszlym roku placilem 8000 PZU za full, w tym roku byla jakas super promocja dla nowych samochodow (do max 3 lat) i wyszlo 6k za full, bez udzialow wlasnych itp.. z doplata do ubezpieczenia szyby HUD cena +350 przy ubezpieczeniu na 8000pln itp.. z tego co sie dowiedzialem to takie promocje pojawiaja sie na 2 tyg, czy miesiac.. zalezy od ubezpieczyciela.. ja odnawialem polise 9.12.2011 i wtedy na 100% byla jeszcze ta promocja..

ale dziwna sprawa bo inny ubezpieczajacy nie mogl dac tej znizki w PZU.. on jej nie widzial.. albo niekumaty byl

wyceny są rozne , trzeba poprosic o wycene rozne firmy bo ceny sa tak rozne ze masakra.. mialem najdrozsza oferte na ponad 13k.. przy samochodzie aktualnie wartym 400k wiec nie jest zle.. ale gdy mzoesz zaplacic polowe z tego to dlaczego nie :)

to nie jest wysoka cena przy tej wartosci pojazdu bo dziwi mnie, ze zona za 3 letnie audi a4 warte aktualnie ok 65.000 placi 3500 za AC i OC ...

Opublikowano
Prawdopodobnie najlepszym zabezpieczeniem jest najprostrze zabezpieczenie. kiedy złodziej poluje na taką brykę to nie idzie z piłką do cięcia metalu , tylko z wytrychem lub komputerem. a jak by wszedł juz do samochodu a tam metalowe zbrojeniowe łapy na peadały i kierownice oplątane łańcuchem i kilka kłudek ze sklepu budowlanego- zdziwienie było by niezłe, ile by mu zajeło piłowanie, zresztą napewno nie miał by przy sobie diaksa lub palinika, złodziej wie że właściciel takiego pojazdu nie bawi się w metalowe zabawki zbrojeniowe tylko super elektronikę którą mu założył super serwis . przy takiej kradziezy liczy się czas.
Opublikowano

Najlepszym zabezpieczeniem jest listewka na siedzeniu kierowcy z bardzo ostrymi gwozdziami! Najlepiej ukryć ją pod pokrowcem lub matą siedliska, ale w erze skóry będzie ciężko.

Zlodziej wsiada, siada i :shock: :shock: :shock: Stary sprawdzony sposób jak śmigało się polonezem :D