Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Właśnie przymierzam się do zakupu 3-jki, wybór już od pewnego czasu jest potwierdzony, tylko pytanie do użytkowników z rodzinami, ale i nie tylko. Jak wygląda sprawa użytkowania 2 + 2. Wiadomo, że z tyłu za dużo miejsca nie ma, ale mam jeszcze w miare małe dzieci, 3 i 8 lat. Wózka już nie wozimy, więc też i nie do końca kombi chciałbym brać. Już sie kombiaczem najeździłem. Jak ktoś może niech coś od siebie napisze, jak wygląda sprawa podróżowaniem z rodziną, czy czuć faktycznie że 3jka jest mała czy da się przeżyć. Czy jak sie wsadzi fotelik do tyłu to jeszcze jest jak się ruszyć ? :) Niestety tego w salonie nie sprawdze. pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Jaka 3er Cię interesuje?? W E46 już jest sporo miejsca, nawet 4 dorosłe osoby mają spoko, w E36 z dziećmi też będziesz miał dobrze. W E90 jest najwięcej miejsca.\

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Ja mam 186 i wsadzenie za mna fotelika powoduje ze corka kopie mnie po plecach. Ale w lexusie is250 bylo to niemozliwe - mimo ze dziecko mialo duzo krotsze nogi

Za pasazerem 175, ktory podsunie sie troche do przodu fotelik wchodzi bez problemu.

Dobrze, ze w trojce sa plastikowe dekle z tylu foteli :D

Beste Maschine der Welt
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam e36 coupe i czasem jadę z kumplami na mecz, gramy w kosza więc, chłopaki duże są, nawet po 2m

we 4 osoby jedzie nam się bardzo dobrze samochodem, jak w 5 bywa gorzej

jeżeli chodzi o e90 jechałem tak w 4 osoby do Chorwacji, było bardzo przyjemnie, pojemny samochód

wiadomo nie jest to seria 5, ale myślę, że możesz spokojnie myśleć o zakupie sedana

Opublikowano

Ja polecałbym jednak Touringa, bagażnik ma dużo lepszą pakowność choć w litrach wychodzi pewnie to samo.

Myślę, że seria 3 jest max dla czterech osób, a na wypady wakacyjne przydatny jest box na dach, mnie właśnie takie rozwiązanie odpowiada, auto jest chyba optymalne. Przed zakupem E91 myślałem o E60 lub E61 ale rozmiary zewnętrzne tych modeli mi nie odpowiadały, w efekcie te i inne względy sprawiły, że zdecydowałem się na 3kę i to był dobry wybór. Myślę, że i Ty dasz radę :)

http://img408.imageshack.us/img408/6363/individualvisualizer3to.jpg

¿Te gusta conducir?

The Ultimate Driving Machine

Freude am Fahren

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Troche odświeżę temat bo właśnie kilka dni temu odebrałem w końcu 3ke. Stanęło jednak na limuzynie, combi trochę mi się już przejadło. Co do tematu to na świeżo mogę powiedzieć, że zdecydowanie miejsca jest więcej niż się na początku wydaje, na pierwszy rzut oka. Owszem jak się zapakują dorosłe 4 osoby to odczuwa się nieznacznie że jest tak "kompaktowo", na pewno nie ciasno, ale żeby super komfortowo było też nie powiem, zwłaszcza jak osoby należą do wysokich.

Z drugiej strony w opcji 2 + 2 bez zarzutu, miejsca z tyłu dla dzieci wystarczająco i przez ukształtowanie tylnej kanapy, bardzo wygodnie. Jedyne co zauważyłem montując fotelik, że o ile w nissanie primerze wszedł na luzaku i zapięcie pasami nie stanowi problemu to tutaj jak fotelik jest większy to dość ciężko dostać się do zapięcia pasa, bo fotelik już go zakrywa :)

O pakowności na 4 osoby powiem pod koniec lutego jak wrócę z ferii, ale sam bagażnik zaskakuje wiekością

• 1 rok później...
Opublikowano

Odświeżę temat. Chociaż moje pytanie dotyczy rodziny 2+3 :).

Czy z tyłu jest szansa na zamontowanie 3 fotelików?

Chodzi o e46 wersja touring.

PS. Przy okazji witam jako, że to mój pierwszy post na forum.

Opublikowano
3 foteliki z tyłu? Szczerze, to nie wyobrażam sobie 2 fotelików i jednej osoby pomiędzy...

No właśnie, i dlatego obawiam się, że jednego dużego niemca nie zamienię na innego mniejszego, tylko stanie na scenicu :/