Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam przy kupnie auta w ogłoszeniu miałem napisane że mam EDS ESP ABS czy można zobaczyć czy te eds jest w rzeczywistosci czy tak sobie to napisali ? na panelu mam tylko przycisk DSC nic wiecej no i włączniki podgrzewana foteli
Opublikowano
witam przy kupnie auta w ogłoszeniu miałem napisane że mam EDS ESP ABS czy można zobaczyć czy te eds jest w rzeczywistosci czy tak sobie to napisali ? na panelu mam tylko przycisk DSC nic wiecej no i włączniki podgrzewana foteli

handlorze zazwyczaj piszą losowy śmietnik trzyliterowych skrótów w ogłoszeniach :duh:

Opublikowano

czyli gdzie mam sprawdzić czy mam EDS czy tez nie ? ? ? jechać gdzies na komputer czy powinien byc jakiś włącznik obok przycisku DSC

???????

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
EDS jest używany w samochodach VW, Audi, Skoda itd. a w BMW E46 masz ASC lub lepszy system DSC.
Opublikowano
nie wiem czemu ale jak sie zakopałem w śniegu to i tak tylko jedno koło się ślizgało a drugie stało w miejscu, pomimo że miało dobrą przyczepność.. to jest normalne ??czy może mam jakiś czujnik uszkodzony ?
Opublikowano
nie wiem czemu ale jak sie zakopałem w śniegu to i tak tylko jedno koło się ślizgało a drugie stało w miejscu, pomimo że miało dobrą przyczepność.. to jest normalne ??czy może mam jakiś czujnik uszkodzony ?

mechanizm różnicowy... te koło które ma lżej sie kreci... było tak na właczonym dsc??

Opublikowano
na włączonym DSC było tak ze niemogłem wyjechac ze sniegu, prawe koło mieliło a lewe stało cały czas w miejscu sprawdzalem caly czas jechalem do przodu do tylu i nic,,, moze czujnik abs sie uszkodzil ?