Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

od pewnego czasu okolo 300km temu silnik zaczął po hamowaniu co jakiś czas nierówno pracować, zaczynało go telepać i wogole dzieje sie to tylko wtedy gdy silnik jest ciepły na zimnym tego nie zauważyłem. Gdy dodałem lekko gazu silnik wracał na rowna prace. Dzisiaj zaczęło mnie nie pokoić gdy zobaczyłem że silnik nawet na postaju po pewnym czasie dostaje wibracji. Dzwięk jest dość donośny. Po dodaniu gazu ok 4 tys obrotów silnik wydaje dzwiek wystrzalu na biegu jalowym. Do tego również słychać metaliczny dzwięk wydobywajacy sie z silnika ciezko jest mi okreslić skąd dokladnie. Moze ktoś wie comoze powodować takie objawy?

Ps. zapomnialem dodac silnik to 2.5 tds

Opublikowano
jak odpisywalem nie bylo jeszcze z edytowane to badz nie zauwazylem pozdrawiam

niepotrzebnie się tłumaczysz

moim zdaniem jak ktoś niema wpisanego minimum wymaganego w profilu to nie powinniśmy na zapytania odpowiadać

• Moderatorzy
Opublikowano

Kolego sypie ci się nastawnik pompy wtryskowej.Podjedź do pompiarza to jest typowy objaw nastawnika w TDS-ie.

Sprawdź również koło pasowe.

ec2Wze6.jpg