Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie mogę otworzyć auta z pilota. Z kluczyka auto otwiera wszystkie zamki centralnym (jakby moduł działał?) W pilocie dioda mruga, domykanie ani otwieranie z pilota nie działa. Mam dokładnie takiego pilota, http://allegro.pl/bmw-318-e46-stacyjka-kluczyk-orginal-i1326607361.html ma on baterię czy ładowany ze stacyjki akumulator? Pomoże ktoś ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdz czy da sie zamknąć i otworzyć przyciskiem obok awaryjnych, jesli tak to moduł powinien byc dobry. Ten kluczyk nie jest ładowany w stacyjce i wymienia się w nim baterie. Najprawdopodobniej kluczyk ci się rozkodował i musisz go sam na nowo zakodować a tu masz opisane jak to zrobić: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=1&t=48373&p=900541&hilit=kodowanie+kluczyka#p900541
Opublikowano
sprawdzałem tym przyciskiem obok awaryjnych, działa normalnie, i jeszcze tak się spytam, na pewno to nie jest kluczyk ładowany w stacyjce ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz kluczyk starszego typu i on sie nie ładuje napewno.
Opublikowano
a drążąc temat dalej te kluczyki same z siebie tak mają, że się rozkodowują ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czytałem o tym kiedyś na forum i zdarzało się że komuś się rozkodował.
Opublikowano

niestety żadne kodowanie nie pomogło, sama kombinacja guzików jest raczej dobra, bo po wykonaniu całej operacji dioda na pilocie mruga krótko 10 razy, sprawdzałem również drugiego pilota-kluczyk też jest to samo. Ktoś ma dalsze wskazówki jak to ugryźć?

może padło coś w module komfortu jednak? już kiedyś miałem problem z otwieraniem drzwi, lecz po krótkim czasie przestało i było ok.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest jeszcze jedna rzecz która spowoduje nie działanie pilota a mianowicie antena pierścieniowa nr. 3 na obrazku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=61_1095&hg=61&fg=25

Najlepiej podepnij kompa i być może będzie błąd zapisany.

Opublikowano

Ten pierścień jest od immobilizera i nie bierze udziału podczas otwierania samochodu.

A czy Ty przypadkiem nie masz kluczyka IR (podczerwień)? Jeżeli masz 3 przyciski to masz RF jeżeli 2 to IR, zresztą chyba powinno pisać.

Opublikowano
Ten pierścień jest od immobilizera i nie bierze udziału podczas otwierania samochodu.

A czy Ty przypadkiem nie masz kluczyka IR (podczerwień)? Jeżeli masz 3 przyciski to masz RF jeżeli 2 to IR, zresztą chyba powinno pisać.

kluczyk mam taki jak w linku z pierwszego postu, czyli chyba RF bo 3 przyciski mam, otwieranie, zamykanie, i otwieranie bagażnika. co to oznacza? no i jeżeli kluczyk by się zepsuł to drugi by działał, a ten drugi też nie trybi, czyli bardziej wina po stronie samochodu jest niż pilota....

Opublikowano

RF to radio IR podczerwień

Nie twierdze że zepsuł się pilot tylko próbuje ustalić jaki masz rodzaj remote control.

Jeżeli masz RF to masz antene w szybie wzmacniacz w słupku i elektronike w module GM.

Najlepiej było by zdiagnozować to kompem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Problem naprawiony :) prosto, łatwo i przyjemnie. Byłem w pracy i miałem trochę czasu, z nudów postanowiłem rozebrać kluczyk. Całkiem fajny w środku jest ha ha ha ha po złożeniu poszedłem poszedłem zakodować kluczyk i działa. Czyli czasem trzeba zresetować kluczyk przez wyjęcie baterii. Niech będzie dla potomnych. Wesołych i dziękuje za pomoc.
Opublikowano
Pod warunkiem że masz kluczyk z wymienną baterią bo nowsze modele mają nierozbieralne kluczyki z akumulatorkiem (oczywiście dla chcącego ...) ;)