Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam,

koledzy mozecie powiedziec co moze oznaczac taka sytuacja:

- stacyjka ma kluczyk ktorym nie da sie otworzyc drzwi

najprawdopodobniej zostala wymieniona stacyjka, moje pytanie brzmi, czy znacie jakies podstawy do tego zeby tak bylo, tzn czy moglo to nastapic na skutek np kradziezy auta i pozniej zmieniono stacyjke?

dzieki za wszystkie opinie

pzdr

yaz

Opublikowano
Nie wiemy o jakim aucie piszesz ale w moim pierwszym niemieckim aucie tak właśnie było .I dodam że to było fabryczne rozwiązanie czyli inny kluczyk do stacyjki a inny do drzwi ,ale tylko po stronie kierowcy,od pasazera było zamykanie ryglem od środka.Dobrze ze nie było w aucie schowka bo pewnie też byłby inny kluczyk.Wiec myśle że wszystko jest ok .A mój pierwszy samochód to Trabant601 :cry2:
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dzieki Peter69,

pisze o bmw, kiedys moj tata byl posiadaczem polskich cudow techniki - kredens i poloneza czas zaczac i tam tez byl inny kluczyk do stacyjki a inny do drzwi.

w tym przypadku mamy do czynienia z jednym i tym samym kluczykiem otwierajacym centralny zamek jak i odpalajacym silnik. z reguly jest tak ze jak ktos proboje dokonac nieautoryzowanego wejscia do wnetrza to do wymiany sa wkladki drzwi, chyba ze ten sam ktos probowal uruchomic auto i swoim srubokretem rozmontowal stacyjke w nieodwracalny stan

pzdr

yaz

Opublikowano
A czemu nie bierzesz odwrotnej sytuacji ze stacyjka została a wymieniona została wkładka(wkładki)Dalej nie wiem o jakim aucie mowa to ze to BMW mozna sie domyślec ale jesli to nowszy model to poza wymianą stacyjki jest jeszcze imobilizer plus kodowanie wiec dość droga sprawa ,a jesli przy próbie kradziezy została ona uszkodzona to i tak raczej taniej było by zamówić taką samą ,co innego wkładki które czasem jesli otwiera sie samym kluczykiem są już tak zuzyte że można je otworzyć byle jakim kluczykiem,a ich wymiana jest duzo tańsza
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dokladnych info nie mam czy tylko wkladka drzwi kierowcy jest inna czy wszystkie zamki, bmw to e32, otwieranie jest z pilota, odpala normalnie, mam sposobnosc kupic taki model i nie chce sie doczekac sytuacji kiedy aku siadzie do tego stopnia ze nie bede mogl nawet tylniej klapy otworzyc bo kluczyk nie pasuje do wkladki, znalazlem temat na forum ze sa szpece i nawet w warszawie, ktorzy dorabiaja wkladke pod kluczyk tylko musialbym miec nowe wkladki, a nie wiem czy mozna takie dostac

pzdr

yaz

• 2 miesiące temu...