Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyskoczył mi między innymi błąd z webasto

under voltage cut off

Czy ktoś może mi go przetłumaczyć?

Opublikowano
Nie jestem pewien - ale chyba za niskie napięcie w uładzie spalania. Świeca do wymiany?
Nie pozwól, aby strach przed porażką powstrzymał Cię przed wejściem do gry.
Opublikowano

webasto włacza sie tak jak należy, wentylator dmucha tylko nie odpala i leca zimne spaliny

inny bład jaki mi wyskoczył to czujnik temperatury.

Opublikowano

Ale czujnik temperatury zewnętrznej czy jakiś inny czujnik temperatury? Jeśli ten pierwszy to zajrzyj pod prawy przedni narożnik zderzaka - może masz urwany czujnik lub gdzieś zwarcie na stykach. Odepnij, przeczyść styki i podłącz na nowo. Z tego co czytałem to Webasto jest skomunikowane z tym czujnikiem i na jego podstawie odczytuje kiedy się włączać a kiedy nie.

Pzdr.

Opublikowano
Wyskoczył mi między innymi błąd z webasto

under voltage cut off

Czy ktoś może mi go przetłumaczyć?

Za niskie napiecie i webasto sie odlacza.Ten bład wywala jak napiecie w kostce x2 webasta spadnie ponizej 10.5 V.

Opublikowano
Temperature zewnętrzną pokazuje prawidłowo. Napięcie na akumulatorze niedawno sprawdzałem było niskie (ok.11-12v), podładowałem całą noc i nic nie pomogło. Może gdzieś prąd nie ma dobrego przejścia, tylko gdzie to szukać?
Opublikowano
Co do czujnika tem.jezeli mowimy o czujniku wewnetrznym webasta to sprawdz jaka wartosc podaje na zimnym silniku,sprawdzisz to w inpie w status.Jezeli jest to cos powyzej 125*C to masz uszkodzony termistor ptc praktycznie nie dokupienia w sklepie elektronicznym(mam taki jakby co).Jego uszkodzenia powoduje załaczenie sie webasta w tryb cooling automatycznie przy probie właczenia,czyli to co slyszysz(dmuchanie wiatraka) to nic inego jak skutek uszkodzonego czujnika.Webasto zawsze przed uruchomieniem sprawdza podzespoły wykonawcze co do ich sprawnosci jezeli cos nie gra przechodzi w tryb chlodzenia ktory trwa okolo 1 min.
Opublikowano
Sprawdziłem, pokazuje: coolant temperature 125 stopni, czyli tak jak piszesz czyli płytka do naprawy i na płytce wymiana czujnika?
Opublikowano

Mozna wylutowac i wlutowac termistor ptc 10kohm.Ja juz swoj sprzedalem.Na allegro widzialem ktos taki wystawil za 20 zł.W sklepie elektronicznym bedzie ciezko dobrac identyczny kształtem,chociaz mozna sprobowac zanoszac im płytke na porownanie.Jezeli ktos ma lutownice i troche wprawy to nic trudnego.

Pozdrawiam

o prosze link do aukcji http://allegro.pl/termistor-10k-ptc-webasto-i1370863502.html

Opublikowano

masz inne webasto ja miałem (małą biała kostke z 2 nóżkami)

Webasto dalej nie działa, pochodzi chwile i wyskakuje błąd combusation air fan i sie wyłącza.

Opublikowano
Jechałem teraz 10 km i webasto prawie cały odcinek chodziło nawet gdy silnik był rozgrzany.