Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem jak w temacie.

Samochód przyspiesza ok pod warunkiem, że nie wdepnie mu się gazu do końca - wtedy jakby go ktoś z tyłu złapał i puścić nie chciał, lekkie odpuszczenie gazu i rwie do przodu tak jak trzeba. Czy to normalne? Napiszcie czy macie podobne objawy. Od razu utnę wszelkie spekulacje - i na benzynie i na LPG jest tak samo,. Spalanie w normie. ogolnie chodzi dobrze wkreca sie na obroty az do odciecia, tylko jak mam wcisniety pedal gazu do dechy to lapie zamólkę gdy odpuszcze gazu to czuje ze wyrywa do przodu dlatego idzie tylko 180 km\h na 3\4 gazu jak dopchne pedal gazu do konca to nawet zwalnia

Opublikowano
może przepustnice się wam zacinają przy max wychyleniach- przecież nie często się jeździ z otwartą w 100%. Może też tak być że przepływka przekłamuje.
Opublikowano
przepływomierz jest dobry bo bralem od kolegi ze sklepu motoryzacyjnego nówkę i jest to samo szukalem na necie juz odpowiedzi i jest pare osob co ma takie same objawy i nikt jeszcze nie doszedł co to moze byc. jak by cos z powietrzem moze? moze czujnik otwarci przepustnicy ale nie wiem jakie sa objawy gdy jest zepsuty