Skocz do zawartości

pompa pod progowa czy w baku ?? czy cos innego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czytam rozne watki i nie moge wywnioskowac jednej opini mieszane sa jak widze prognozy

a wiec tak w baku okolo 15l auto nie traci mocy nie dlawi sie pracuje pieknie wkreca sie pieknie

nie bylo zadnych wczesniejszych objawow

podczas jazdy zgaslo i juz nie zapalilo postalo 30 min odpalilo i zgaslo

pozniej laweta cieply warsztat odpalilo na jalowym pochodzilo z 30 min wyjechalo i po 100m zgaslo

jakies propozycje odnosnie diagnozy ??

Ci co piją są dla mnie niczym ...................NICZYM PRZYJACIELE !!!!!!!!!!!!!

http://img844.imageshack.us/img844/2876/forumkr.jpg

Opublikowano

Ty masz benzynę więc raczej pompka w baku bo o ile pamiętam to benzyny nie mają pompki progowej.

Pzdr.

Opublikowano

moze pracowac ale jak sie konczy i niema takiego cisnienia jak trzeba to moze byc taki objaw ??

chodzi o to zeby nie naciagneli go na niepotrzebne wymiany ta pompa jednak kosztuje nie malo

a wymienia i nie bedzie poprawy to zaczna po kolei wymieniac i pol auta wymienia zanim dojda przez przypadek co to :norty:

Ci co piją są dla mnie niczym ...................NICZYM PRZYJACIELE !!!!!!!!!!!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

NO i co? Myślisz że ktoś CI zdiagnozuje na odległość przez internet? Zrób diagnostykę - to podstawa.

Niech zmierzą ciśnienie jakie daje pompa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupi sobie jeden z drugim e39 a później nie mają nawet na diagnostykę i diagnozują przez forum.... Ta 525d z 1996 roku ( :mad2: ) też ma podgrzewane uszczelki?
Opublikowano
Kupi sobie jeden z drugim e39 a później nie mają nawet na diagnostykę i diagnozują przez forum.... Ta 525d z 1996 roku ( :mad2: ) też ma podgrzewane uszczelki?

nie twoja sprawa co kto kupuje i na co go stac lub nie stac twije uwagi na wszystkie moje wypowiedzi sa zawsze zamiast pomocne to uszczypliwe forum sluzy do uzyskania jakiejkolwiek pomocy rady a nie do prowokowania klotni na forum

Opublikowano

Przerobiłem już 3 pompy progowe: zacinały się, brzęczały itd, czasami wyłączały się całkowicie ale NIGDY silnik nie zgasł.

Jeśli pompka w zbiorniku pracuje a progowa przestaje, to pompa wtryskowa powinna sama wytworzyć takie podciśnienie żeby zassać paliwo.

Wtedy z auta będzie muł, ale będzie działało.

Jeśli chcesz mieć 100% pewność, to podłącz pod kompa. INPA pokazuje ciśnienie pompy progowej.

U mnie przy okazji zwalony był przekaźnik sterujący pompą progową (za mały prąd na pompę, niskie ciśnienie, wyłączanie). Po wymianie na nowy śmiga aż miło.

• Moderatorzy
Opublikowano
Kolego Tds nie ma progowej pompy to nie CR.Masz pompe elektryczną w zbiorniku i wtryskową.Wymieniałem w zeszłym roku u siebie dałem za ori 450 z wymianą (400 bez),nie kupuj na allegro Chińskich wyrobów bo nie popracuje Ci długo,a i tak później kupisz originał.
ec2Wze6.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.Mam małe pytanko dotyczace montazu pompy elektrycznej w zbiorniku 525 tds.

Mianowicie poprzedni własciciel cos pogrzebał w pompie i gdy zostawało 30 litrów paliwa auto stawało az w konsekwecji tego wczoraj pompka sie spaliła i koniec jazdy.Wyciagnełem ja ale zastanawiam sie jak jest ropa wyrównywana pomiedzy komorami gdyz odłaczyłem tylko jeden wąz pod klapka a w samym zbiorniku jest jeszcze jeden.I własnie pytanie czy on tez musi byc podłaczony do pompy czy jakas inna przetłacza paliwo?