Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprawdź czy nie popękały ci wężyki co idą do dysz,wtedy większość leje się gdzieś a na dysze tyle co zdąży(czyli prawie wcale)

u mnie było podobnie z tym że od kierowcy ładnie pryskały dwie dysze natomiast od strony pasażera tylko jedna, druga sikała ciurkiem ledwo zauważalnym a winowajcą okazał Się wężyk zasilający spryski. Chyba ze starości zrobił Się strasznie twardy i rozszczelnił,dlatego nie było odpowiedniego ciśnienia w dyszach a większość lała Się pod maską, wiec zajrzyj tam zaraz po użyciu spryskiwaczy i obadaj czy nie ma przecieków

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Ten czarny wężyk pod maską obok maty wygłuszającej (są dwa wężyki) Jeden jest bardzo twardy drugi bardzo miękii. Nie wiem który jest sprawny który nie. Nic nigdzie nie kapie. Podejrzewam, że albo pompkę zatarłem bo chwile chodziła na sucho albo zaciągnęło syf z dołu i nie może przepchać.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

Jeśli temat aktualny to podzielę się swoimi spostrzeżeniami. W mojej e-39 miałem również problem ze spryskiwaczami przedniej szyby więc postanowiłem "dobrać" się do mego wozu. Po próbie spryskania szyby nie leciało kompletnie nic a pompeczka,słychać było, cisnęła jak szalona. Sprawdziłem wszystkie przewody i okazały się drożne. Same dysze również. Niestety musiałem zrzucić koło i dokopać się do głównego zbiorniczka. Same pompki okazały się drożne. Wyjąłem gumy w których osadzone są pompki i obie były po prostu oblepione jakimiś glonami. Pod małą pompką,która odpowiada za spryskiwanie przedniej szyby jest gumka z sitkiem,które było kompletnie zatkane i to było powodem nie funkcjonowania spryskiwaczy. Duża pompka odpowiada za spr. lamp. Po tej akcji spryskiwacze cisną jak "złe" :mrgreen:

Pozdrawiam wszystkich.