Skocz do zawartości

centralny pomocy!!!!

barszcz81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jestem nowy na forum posiadam bemke e34 525i rocznik 91(z czego sie ciesze) od niedawna. Jednak mam wielki problem z centralnym zamkiem,przeszukalem wszystkie posty o tym problemie ale rozwiazania nie znalazlem,u mnie problem jest taki-

-akumulator sprawny na 100procent auto zamknalem z kluczyka od strony pasazera i nie moge go otworzyc bembenek zamka kreci sie w obie strony ale nic nie otwiera.Zamek od strony kierowcy zepsuty. dostalem sie do srodka przez bagaznik ale nic mi to nie dalo dalej nie moge go otworzyc.Jak kluczykiem krece w lewo(czyli tak jak bym zamykal) cyka przekaznik przy module konfortu,natomiast jak przekrecam w prawo(otwierajac)nic nie slychac nic nie cyka.

-co robic pomozcie nie moge auta ruszyc a stoi w malo bezpiecznym miejscu:(

• Zasłużeni forumowicze
Musisz go otworzyć ręcznie tzn:wyciągnąć klamke do oporu w drzwiach gdzie mechanizm jest sprawny i trzymać.Kluczykiem przekręcać zamek(tak jak byś otwierał) aż poczujesz dość mocny opór(cały czas trzymając wyciągniętą klamke).Puszczasz delikatnie klamke nie cofając przy tym kluczyka i kręcisz dalej aż drzwi się otworzą.Trzeba użyć trochę siły żeby ruszyć mechanizm ale z wyczuciem.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

• Zasłużeni forumowicze
Kolego ja jednak proponuje otworzyć maske i zmierzyć napięcie na ukumulatorze,alarm nie jest zasilany bezpośrednio z niego.Gdy jest całkiem rozładowany alarm powinien się załączyć,ale może być tak że nie jest w stanie otworzyć centralnego a jeszcze nie wyje.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

A przypadkiem coś nie przymarzło?? przerabiałem podobny objaw tylko z bagażnikiem w e34, coś cykało ale się nie otwierał. Litry odmrażacza i puściło. Jak nie pomoże to drut, odgiąć troszkę drzwi jedziemy....przerobiłem to z Vectrą znajomego (zamknął kluczyki). Niestety przy walniętych zamkach pierwsze co bym założył to pilota, jak otworzysz radzę to zrobić EXPRESOWO.

ZWYCIESTWO:) cenralny dziala ,otwiera i zamyka,aku byl sprawny tylko mechanicznie sie spartolilo ,zwykłe ciegno od zamka sobie spadlo,zalozylem i hula.Fakt faktem ze jak kolega mnie holowal przez miasto to alarm wył jak karetka pogotowia,takze bylem w centrum uwagi przechodniow ale co tam,czego sie dla autka nie robi. Jak juz do garażu dojachalismy to powiedzialem ze nie wyjde z niego na nogach,i słowa dotrzymalem bo wyjechalem na kolach:)Przypadkowo poruszalem bezpiecznikami przy module komfortu i tryk... autko sie otwarło :shock: . Potem wystarczylo zdjac boczek z drzwi i zalozyc ciegno i wrócic do domu.A teraz pora spac bo rano pobudka.

PS. dzieki za pomoc.