Skocz do zawartości

Przymierzam się X5,prosze o jak najwiecej odpowiedzi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dokladnie i jeszcze powinien byc krajowy rejest przegladow i przebieg auta bylby zapisywany w tym rejestrze co roku przy kazdym przegladzie.

Ludzie nie fantazjujcie!!! Żyjemy w Polsce dlatego musimy dostosować się do panujących tu warunków.

Opublikowano
Dokladnie i jeszcze powinien byc krajowy rejest przegladow i przebieg auta bylby zapisywany w tym rejestrze co roku przy kazdym przegladzie.

Ludzie nie fantazjujcie!!! Żyjemy w Polsce dlatego musimy dostosować się do panujących tu warunków.

Nie wlasnie to powinno sie zmienic,chyba ze ci to pasuje jak kupujesz oczami i widzisz na zegarach 120 lub 150 a w zeczywistosci masz tam juz 300 lyb grobo ponad toa wartosc.

To ci pasuje chyba ze sam robisz takie...............

Opublikowano

Nie wlasnie to powinno sie zmienic,chyba ze ci to pasuje jak kupujesz oczami i widzisz na zegarach 120 lub 150 a w zeczywistosci masz tam juz 300 lyb grobo ponad toa wartosc.

To ci pasuje chyba ze sam robisz takie...............

Nie jestem filantropem i bez korekty licznika nie ma szans sprzedać auta. Każdy kręci i Wy koledzy jak będziecie gonili swoje bety też przekręcicie dlatego nie róbcie z siebie świętych krów.A My choćbyśmy stawali na głowie nic z tym faktem nie zrobimy.

• Moderatorzy
Opublikowano

Przyłącze się do tematu.Jestem nie do końca szczęśliwym posiadaczem E 39 i zastanawiam się nad zmianą auta,po głowie chodziły mi też inne marki,no ale eh..... to BMW.Z przyczyn oczywistych E 39 nie chcę,przeglądając ogłoszenia wpadłem na...........X 5.Prosił bym o wszelkie sugestie na temat modelu E 53 i jego eksploatacji,oczywiście z silnikiem benzynowym(po kilku dieslach mówię im stanowczo NIE!!!!!!!!!!).Czy jest wogóle sens bawic się w auto z pierwszych lat produkcji i nie zbankrutowac przy tym.Znalazłem np. coś takiego,zaznaczam że tych aut nie zamierzam kupowac(póki co),ogłoszenia podałem w celu poglądowym,to co mnie interesuje.

http://moto.allegro.pl/bmw-x5-4-4i-2001-20-alu-zarejestrowana-i1422125666.html

http://moto.allegro.pl/bmw-x5-4-4i-piekna-bestia-zarejestrowana-i1410822838.html

http://moto.allegro.pl/otomoto-bmw-x5-bmw-x5-i1413110997.html

http://moto.allegro.pl/bmw-x5-4-4-v8-skora-xenon-salon-polska-i1425766265.html

Jak wogóle wygląda eksploatacja takiego "potworka",części,skomplikowanośc napraw,zaawansowanie techniczne,zużycie paliwa,no i wogóle czy WARTO?Nie chce kupic czegoś co będę znów przeklinac przez 3-4 lata eksploatacji,jeżeli eksploatacja tego jest bardzo droga to sobie odpuszczę bo nie chcę auta na które mnie nie stac i liczyc każdy grosz,żeby cokolwiek naprawic.Kupic to nie sztuka,tylko później utrzymac to.Dodam,że motor będzie zagazowany.Zastanawiam się nad E 38,nie ukrywam że po głowie chodzi mi też "Iks" dlatego bardzo proszę o wypowiedzi.

Z góry wielkie dzięki :modlitwa:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Moim skromnym zdaniem uważam że wszystkie Bety przedstawione na powyższych linkach to są golasy. Na Twoim miejscu szukałbym auto z navi 16:9. Na dzień dzisiejszy jest to podstawa.W przyszłości będzie Ci nawet łatwiej takie auto zgonić. Teraz jak x nie ma dużej navi to nawet takiego auta nikt nie ogląda. W 2011 r mieć auto bez fabrycznej navi to Skandal!!!!!!!!!!!!!!!!1
Opublikowano
Stan techniczny zawsze można uporządkować,gorzej jest ze wstawieniem navi. Też można ale jest to trudniejsza sprawa i zawsze po vin dojdziesz że auto opuszczając fabrykę nie miało navi :wink: :wink: :wink:
  • Moderatorzy
Opublikowano

A może tak do rzeczy,po co mi navi jak auto bedzie problematyczne,navi się nie jeździ tylko całą resztą.Linki podałem w celu poglądowym,to co mnie interesuje a nie żeby kupic któreś z nich.Dlatego chciałem zaczerpnąc info na temat E 53,czy po kupnie będe w stanie utrzymac to coś i nie zbankrutuję przy pierwszej naprawie?Nie ukrywam że podoba mi się sylwetka tego auta i wyposażenie nie odgrywa aż tak dużego znaczenia.Więc czy w kwocie +/- 40 k(nawet w ogłoszeniu jedno było poniżej 30) kupię coś czym się pocieszę i nie będę musiał ładowac kolejnych pieniędzy(liczonych w tysiącach) na naprawy.Jeżeli będę musiał coś naprawiac to jak duże kwoty muszę wyłożyc na podstawowe części?

Powtórzę że interesuje mnie tylko benzyna.Któryś z kolegów pisał że któreś z silników są [bAD]-może coś bliżej co do ich wad.

Dodam że nie jestem milionerem(niestety) :wink:

Dzięki i pozdrawiam.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

moim zdaniem to naprawdę loteria jaki egzemplarz trafisz, możesz kupić i zrobić powiedzmy 100tys.km praktycznie bez żadnych napraw albo trafić na taki, w którym naprawy w ciągu tego przebiegu zamkną się kwotą powiedzmy 40tys.zł i to jest całkiem realne, gdyż może nie sam serwis ale części są dość drogie, w wielu przypadkach tylko z oryginału, niektóre naprawy mogą pochłonąć sporą kwotę np. 6tys.zł regeneracja asb, zawieszenie na naszych drogach też lubi się sypać i średnio trzeba na to przeznaczyć 1-3tys.zł,

jeśli nie lubisz ryzyka ja bym na Twoim miejscu nie pchał się w ten model bo tu może faktycznie urealnić się skrót Będziesz Miał Wydatki

i tak jak napisałeś podstawa: nie problem kupić auto tylko problem je później utrzymać

i widzi się później takie przypadki, że jeździ taki X5 przez pół roku na 3 kołach 19" i na jednej 17" bo ktoś nie ma na oponę czy na felgę

• Moderatorzy
Opublikowano

Nikt nic więcej nie powie :? :?:

Dzięki kolego daaanielt za wypowiedź

bo tu może faktycznie urealnić się skrót Będziesz Miał Wydatki

i tak jak napisałeś podstawa: nie problem kupić auto tylko problem je później utrzymać

i widzi się później takie przypadki, że jeździ taki X5 przez pół roku na 3 kołach 19" i na jednej 17" bo ktoś nie ma na oponę czy na felgę

I właśnie tego chciałbym uniknąc dlatego chcę zaczerpnąc jak najwięcej informacji,bo potem męczy się tylko siebie no i samochód też.

ec2Wze6.jpg