Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Kupilem auto z Niemiec z wybita przednia szyba i wiadomo, trzeba wstawic nowa.Szyba posiada oczywiscie sensor deszczu oraz sensor zaparowania ,szyba jest solarna i przystosowana pod HuD-a.Serwis za ta usluge zyczy sobie ok 3000 PLN.Taka szyba uzywana to wydatek okolo 800-1000 pln plus wymiana okolo 150pln. Ale czy "zwykly" warsztat bedzie w stanie podpiac te wszytskie gadzety i czy nie trzeba pozniej jakos specjalnie konfigurowac wyswietlacz HuD do nowej szyby?? Czy ktos moze juz wymienial taka szybe "na wlasna "reke poza serwisem i czy nie trzeba bylo potem i tak dostarajac sensorow?I czy ma to wplywa na klimatyzacje i jakis sesnor naslonecznienia?

Pozdrawiam

Opublikowano
Mi pękła szyba latem i musiałem wymienić. Mam wykupioną opcję "auto szyby" w Warcie i tam tez zgłosiłem szkode. Mają oni umowę na wymianę szyb z Autoglass jaan i tam mnie skierowali. Posiadam równiez HuD i sensor deszczu i szybę do Hud-a musieli zamawiac w ASO, gdyż oni takiej nie posiadali- na zwykłej HuD nie działa. O ile dobrze pamietam to nowa szyba była już sensorem deszczu-wymiana zajęła im 2 godziny i wszystko działa. Co do sensora zaparowania to nie wiem bo nawet nie wiem czy go mam.
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witam odgrzewam temat :

Koledzy poratujcie - kupiłem auto i pękła mi szyba. Mało tego zawsze pęka jak stoję (nie jadę) szczególnie jak stoję na słońcu.

Szyba była wymieniana niedawno przez poprzedniego właściciela.

Czy pękniecie szyby mogła nastąpić:

a) samochód był walony i nie trzyma kątów? (słupek nie był malowany)

b) została źle wstawiona nowa szyba.

W poprzednim aucie e34 też wymieniałem szybę (była matowa od kamieni) był bity w przód i jakoś szyba mi nie pękła?

DLACZEMU?