Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zauważyłem że nie zapala się kontrolka jak przekręcam kluczyk ciśnienie na pewno jest bo na kompie nic nie pisze a już zrobiłem parę kilosów może być walnięty czujnik raz miałem w samochodzie urwany kabel ale tu jest cały
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie jest tak samo po przekreceniu kluczyka na zapłon nie zapala sie kontrolka oleju na desce, moze czujnik lub kontrolka spalona, mam pytanie bo na miarce nie ma napisane min czy max tylko sa dwa naciecia czyli od dolu miarki i troche wyzej ,, czy stan oleju ma byc pomiedzy tymi nacieciam czyli tak jakby pomiedzy min a max ????? czy inaczej????????
Opublikowano
to dziwne bo u mnie jak teraz sprawdzalem bylo ponizej minimum czyli tego dolnego naciecia , dolalem litr i nadal jest mało, samochod na 100 procent oleju nie bierze bo po wczesniejszej wymianie zrobilem 10 tys i nie dolalem ani kropli, chyba ze na ostatniej wymianie wlali za mało bo nie sprawdzalem a zrobilem 6 tys a tu taki niski stan,,,,,,, jedynie ze jest gdzies wyciek na ta osłone silnika, bo silnik suchutki pod autem tez>>> chyba ze te ciołki wlaly za malo , bo ostatnio wymienialem w innym punkcie niz poprzednio, tylko tez dziwne ze nie zapalała sie kontrolka oleju ani zaden komunikat na kompie w aucie
Opublikowano
patrzyłem na allegro czujnik oleju i znalazłem dwa różne i pisze czujnik poziomu oleju i czujnik ciśnienia oleju jak patrzyłem to jest jeden w misie olejowej pytanie czy są dwa czy jeden od poziomu i ciśnienia dziwne chyba że tak piszą czy coś wiecie wiecej na ten temat pozdrawiam choć moim zdaniem jeden i działa na to i na to chyba że ta bunia jest inna
Opublikowano
jeden czujnik jest w głowicy lub w bloku silnika i jest on dokładnie od ciśnienia oleju(jest ciśnienie, lub go nie ma) i od tego czujnika zależy świecenie i gaśnięcie kontroli oleju na desce, a drugi czujnik co jest w misce olejowej to czujnik poziomu oleju w silniku(czy jest odpowiednia ilośc oleju w silniku)-w razie niezgodności tego czynnika wyświetla sie informacja na wyświetlaczu kompa.
Opublikowano
dzięki poszukam go tylko dojrzeć go to problem nic nie widać
Opublikowano
zauważyłem że nie zapala się kontrolka jak przekręcam kluczyk ciśnienie na pewno jest bo na kompie nic nie pisze

Odkręć dolną miskę i sprawdź dokręcenie pompy oleju....

Opublikowano
dzięki ale spoko czujnik walnięty już sprawdzone pozdrawiam
Opublikowano
dzięki ale spoko czujnik walnięty już sprawdzone pozdrawiam

Przy najbliższej wymianie sprawdź mimo wszystko...