Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Słabo mi działa nawiew z tyłu, nawet jak dam na full to owszem czuc ze dmucha ale i tak słabo, co może być przyczyną?

Opublikowano

Jeśli masz tylko regulację siły nadmuchu, to coś jest nie tak. U mnie jak otworzę nawiew, to nogi urywa.

Jeśli masz dodatkowo z regulacją temperatury, to się nie odzywam, bo nie mam...

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
U mnie tez bez rewelacji.Czuc,ze cos dmucha ale nie zeby wicher jakis.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
A u mnie z tego nawiewu na tył co jest w tunelu środkowym cały czas zimne powietrze daje. Nie powinno być ciepłe skoro grzanie chodzi?

Niestety ale nie, jeśli nie masz tam regulacji temperatury powietrza a tylko pokrętło od otwierania i zamykania nawiewu to zawsze zimne leci. Na zimę polecam zamknąc ten nawiew, zwiększy siłę nadmuchu na przodzie

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Witam

Słabo mi działa nawiew z tyłu, nawet jak dam na full to owszem czuc ze dmucha ale i tak słabo, co może być przyczyną?

Musiałbyś zdjąć tunel środkowy - tam są takie plastikowe dysze/rękawy, które nakładane są na wylot otworów z dmuchawy. Być może któryś z tych plastików Ci się zsunął i powietrze idzie w tunel a nie w rękaw od nadmuchu tyłu. Podobne dysze są z tyłu tuż przed samymi kratkami. Musisz to dokładnie obejrzeć po rozebraniu tunelu środkowego. U mnie jak się da nawiew na full to i z tyłu dobrze wichruje (ja mam jeszcze dodatkowo regulację temperatury).

Pzdr.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

odnośnie tego ciepłego nawiewu z tyłu. Tez nie mam regulacji temp. ale mniemam ze chodzi o ten sam patent co jest z przodu przy kratkach. Można zwykle kratki podmienić na takie z regulacja i da się to podłączyć czy nie ma takiej opcji? Skoro z przodu jest regulacja temp. to opcja na tył też pewnie jest tylko podłączyć. Ale gdzie szukać? :?: Zanim się całe autko nagrzeje tro trochę mija a jak by z tyłu jeszcze wiało :) to by był miód!!! :!:

Opublikowano

regulacja jest elektryczna z nawiewu wychodza 2 kabelki bez linek ciezko bedzie dorobic takie cos samemu (zeby jeszcze klimatronik tam dmuchal cieplym)

co do rekawa jest od góry wbijana szpilka przy nagrzewnicy nie ma opcji zeby wypadł

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano
Ja mam z regulacją temp. z tyłu i powiem tak głowy nie urywa, dmucha ale to nie jest taki podmuch jak z przodu. Powód może być prosty i prozaiczny pęd powietrza traci siłę podczas lotu w kanale ityle.
Opublikowano
oglądałem takie nawiewy z elektryczna regulacją temperatury i wychodzi tam kabel ładnie zarobiony gniazdem. pewnie jakbym chciał to podłączyć nie oryginalnie to musiał bym ten kabel przedłużyć i przy podłączeniu regulacji z przodu jakiś rozdzielacz walnąć. tylko pytanie czy nawet jakbym rozbebeszył cały tunel środkowy to czy takie podłączenie zda egzamin bo szczerze w to wątpię w wolnej chwili zobaczę jak to wygląda od środka może będzie tram gdzieś schowany wtyk do podłączenia tego pokrętła. może instalacja jest tylko kratkę mam biedniejsza. bo koszt takiej kratki na allegro to 60zł więc portfela nie urywa a zawsze cieplej z tyłu. Chyba ze ktoś w was już takie cuda robił w wersji wyposażenia biznes?
Opublikowano
Ja mam również kratkę z tyłu i leci ciepłe powietrze a czasem nawet gorące. Domyslam się dlaczego słabo u Was leci ciepłe powietrze. Ja tez tak myslałem jak Wy tzn. a że to coś z tunelem, a to znowu coś innego. Problem tkwi w tym, że jeśli damy ciepłe powietrze na przód to z tyłu bedzie leciało słabsze i nie będziecie mieli jak ktoś tu nazwał " urwania głowy". Sprawdźcie to, z przodu zamknijcie obieg a otwórzcie z tyłu ;). Oczywiście ciepłe powietrze bedzie leciało jesli będzie regulacja z tyłu czyli ciepło - zimno. pozdrawiam
Opublikowano
oglądałem takie nawiewy z elektryczna regulacją temperatury i wychodzi tam kabel ładnie zarobiony gniazdem. pewnie jakbym chciał to podłączyć nie oryginalnie to musiał bym ten kabel przedłużyć i przy podłączeniu regulacji z przodu jakiś rozdzielacz walnąć. tylko pytanie czy nawet jakbym rozbebeszył cały tunel środkowy to czy takie podłączenie zda egzamin bo szczerze w to wątpię w wolnej chwili zobaczę jak to wygląda od środka może będzie tram gdzieś schowany wtyk do podłączenia tego pokrętła. może instalacja jest tylko kratkę mam biedniejsza. bo koszt takiej kratki na allegro to 60zł więc portfela nie urywa a zawsze cieplej z tyłu. Chyba ze ktoś w was już takie cuda robił w wersji wyposażenia biznes?

niezapominaj ze bylo kilka wersji nagrzewnic zeby lecialo cieple musi sie otwierac odpowiednia klapka do tego ,

co jest sterowane z panelu klimatronika tam wlasnie idzie ten kabelek.

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano
skoro fabrycznie nie ma regulacji temp. z tyłu to trzeba by wymienić nagrzewnice na odpowiednią do puszczania ciepła z tyłu :( no nic czekamy na wiosnę może w sezonie letnim będzie więcej zapału do takich zabaw. dzięki za pomoc :cool2: