Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś podpowie którędy poprowadzić w e70 kabel od anteny cb z bagażnika do przedniej części auta i może macie pomysł skąd zasilać i gdzie umiejscowić cb radio?

W e53 jakoś nie miałem problemu, gdyż w podłodze na wysokości nóg pasażera było gniazdo zapalniczki, a radio dobrze się trzymało między środkowym panelem, a fotelem pasażera

Opublikowano

Kabel z anteny przez klape-->pod tylnym siedzeniem tylnym--> pod tylną wycieraczką i przednim fotelem pasażera. CB przykręciłem z przodu po lewej stronie od fotelu pasażera. Trudno to trochę wytłumaczyć ;) Jak żona przyjedzie zrobie dla Ciebie fotki ;)

Niestety jest problem z gruszką. Trochę szkoda "kłuć" tapicerki. Ja na pewno tego nie zrobię ;) próbowałem trzymać mikro na takim gumolepie pod telefony ale on w ogóle nie przyklei się do tapicerki (ma ona dużo bruzd). Problemem jest też to że nie odsuniesz maksymalnie do przodu fotela pasażera bo wyrwiesz radio.

Fotki podrzucę wieczorem

P.S zasilane na zapalniczce ;) Czytałem tutaj że ktoś podłączył radio do zasilania foteli, ale lepiej tego nie ryzykować ;)

Opublikowano

Witam

Mam takie nietypowe pytanie.

Mam zainstalowane radio CB w X5 E70, po wciśnięciu hamulca pojawiają się duże zakłócenia.

Może ktoś miał podobny przypadek i go rozwiązał.

Radio to Uniden 520XL antena na magnesie Presidenta, zasilanie z gniazda w podłokietniku.

Antena dobrze wystrojona 1,2

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

robiłem tydzien temu. nie tak zle.

antena na dachu i kabel (przecinać i potem lutować bo koniecznie trzeba go przedłuzyć), i robić mała dziurka w mufie od kabli z tylny klapa. Tam przesunąć kabel do środka między sufit i podbitka. wyciągnać plastikowa panel przy tylny słup (głośnik), i tam szukać kabel. Dalej do przodu. Wyciągnąć guma na obwód drzwi i prowadzić kabel do słupa między drzwiami i na dól do podłogi. Wykręcić fotel (tulko 4 śruby) i prowadzić kabel pod fotel. Jest tam głośnik i można tapicerka wyciągnać do przodu (przy przedni strony fotel). Wykręć 1 wkręt o wyciągni panel (z welurem) przy środkowym konsole, aby się dostać do popielniczka . Kabel doprowadzić do poielniczka. Zasilanie masz obok od zapalniczka. Teraz będzie boleć. Piłuj dziura pod popielniczka, aby się zmieścił radio. Ja kupiłem jak najmniejszy i pasuje. Kiedy sprzedaz auto wkładasz popielniczka z powrotem i nic nie widać.

Wszystko trwa około 4 godzin. Bmw jest dokładnie budowane i trudno cos rozkręcić. Ale za to nic nie telepie.

Może mój Polskie nie jest doskonaly ale się staram. U mnie efekt jest perfekcyjny i nie widać nic. Bo tak na ogól nie ma gdzie wsadzić ten CB.

Opublikowano
Witam

Mam takie nietypowe pytanie.

Mam zainstalowane radio CB w X5 E70, po wciśnięciu hamulca pojawiają się duże zakłócenia.

Może ktoś miał podobny przypadek i go rozwiązał.

Radio to Uniden 520XL antena na magnesie Presidenta, zasilanie z gniazda w podłokietniku.

Antena dobrze wystrojona 1,2

Mam to samo (znaczy miałem :wink: )

przy antenie na magnes, brak masy powoduje zakłócenia

ja zrobiłem łączenie kabla za pomocą beczki i beczkę przyczepiłem do masy

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Trochę odgrzewam, ale ja podszedłem do CB trochę inaczej. Przymocowałem je za pomocą samoprzylepnych rzepów do tunelu środkowego i lekko docisnąłem siedzeniem tak na wszelki wypadek, jeżdżę tak kilka tygodni i jest OK. Radio to dość duży i ciężki JFK II Presidenta. Nic nie wierciłem nie kułem, rzepy jakby co zawsze można oderwać, śladu nie powinno być.