Skocz do zawartości

320d - Szybkie pytanie termostat egr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z niską temperaturą silnika, postanowilem rozebrać termostat EGR

Rozłożyłem i teraz jak go złożyć? :oops:

jak go nie złoże tak lata w środku i przepuszcza macie gdzieś schemacik?

Proszę pomoc i dziękuję:)

Opublikowano
Jeśli go rozebrałeś to nawet nie składaj, bo na 100% do wymiany ja ostatnio to przerabiałem też go rozebrałem i okazało się że ten trzpień który ma za zadanie uszczelnić tzn. zamknąć przepływ wody, poprostu od swojej pracy wytarł tą metalową tulejkę i już nie zamykał bo średnica się powiększyła, jedynym sensownym rozwiązaniem jest zakup termostatów głownego i egr koszt obu to 270 złociszy koszt niewielki a będziesz miał problem z głowy, ale jeśli się upierasz by to poskładać, to jutro po 15 stej mogę porobic foty tego termostatu bo mam stary i podam ci wskazówki jak to złożyć do kupy, ale przemyśl sprawę w każdym serwisie BMW mają te termostaty na miejscu cena egr 125 a główny 145 to są ceny po rabacie ty możesz zapłacić troszkę więcej ale w 300 złociszach się zmieścisz a za taki zakup żądaj przy następnym zakupie 10% zniżki. Pozdro Mario.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Bardzo dziękuję za odpowiedź, już wysłałem kumpla do ASO.

Jeśli możesz strzel fotki, byłbym Ci bardzo wdzięczny bo znając siebie rozbiorę nowy żeby sprawdzić co nie działa. gotowałem go chwile i obydwa "tłoczki" jakoś tam pracują:)

Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano
Sorki ale byłem bardzo zajęty i przez ostatnie dni nie zaglądałem na forum, teraz przed robotą wszedłem i zobaczyłem że jednak chciałbyś fotki tego rozłożonego termostatu, postaram się po robocie porobić zdjęckia i wkleić. Pozdro Mario.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D