Skocz do zawartości

Zapach spalenizny z nawiewu...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzieje się tak przy włączonym ogrzewaniu, zaczyna śmierdzieć..... :evil:

Jak się wyłączy zimne to jest ok.

Ktoś wie co z nowu jest nie tak z moją beemką, czemu tak śmierdzi :?:

Opublikowano
moze ci sie jakas biedna mala myszka griluje gdzies? kiedys w mojej eskorcinie tez smierdzialo. w nawiewie znalazlem wysuszona myszke :cry2: :mrgreen:
Opublikowano
moze ci sie jakas biedna mala myszka griluje gdzies? kiedys w mojej eskorcinie tez smierdzialo. w nawiewie znalazlem wysuszona myszke :cry2: :mrgreen:

Dobre hehe... :8) , lecz wątpie czy trafne :mlotek: ...

Boję się używać ogrzewania by sobie samochodu nie spalić....

Opublikowano
Spokojnie. Prawdopodobnie to przypalony olej. Sprawdz czy tez smierdzi gdy jezdzisz spokojnie i masz ogrzewanie wlaczone. Po prostu cieplejsze powietrze sprzyja dyfuzji. Wydaje mi sie, ze to bedzie uszczelka pod kapa zaworowa. NIe masz sie czym przejmowac. Jak sie nagrzeje silnik to porzadnie mu wcisnij i go przeciagni, pozniej wysiac z samochodu, podnies maske i powachaj. To wcale nie musi byc zapach z nawiewu.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
A nie zmieniałeś w ostatnim czasie nagrzewnicy? Koleś mój ostatnio wymienił(w vw passat na nowiutką)) i gdy gorący płyn wypełnił nagrzewnicę to w samochodzie zrobiło się siwo i musięliśmy się z niego ewakuować. Zostawiliśmy otwarte drzwi aby przewietrzyć ale smród był nie z tej ziemi. Waliło tą spalenizną jeszcze przez tydzień. Podobno nagrzewnica był zabezpieczona jakimś badziewnym płynem przed korozją i to ten płyn się wypalał.
Opublikowano
A nie zmieniałeś w ostatnim czasie nagrzewnicy? Koleś mój ostatnio wymienił(w vw passat na nowiutką)) i gdy gorący płyn wypełnił nagrzewnicę to w samochodzie zrobiło się siwo i musięliśmy się z niego ewakuować. Zostawiliśmy otwarte drzwi aby przewietrzyć ale smród był nie z tej ziemi. Waliło tą spalenizną jeszcze przez tydzień. Podobno nagrzewnica był zabezpieczona jakimś badziewnym płynem przed korozją i to ten płyn się wypalał.

Witam

To prawda znajomy też zmienił ostatnio nagrzewnice w Polonezie i taki swądek idzie że hoho :jawdrop:

Opublikowano

Nagrzewnicy nie zmieniałem, co do oleju to też jest to pewna opcja.

Ale chyba też by śmierdziało jak bym dał " na full zimne ", a nie śmierdzi....

Opublikowano

Nie koniecznie. U mnie po letniej przerwie w zapotrzebowaniu na grzanie, tez na poczatku bylo lekko czuc swad, ale dosc szybko przeszlo, oczywiscie nie mialem potrzeby ewakuacji :cool2:

Dodam, ze nic mi nie cieknie, dlaczego tak jest nie wiem, ale w innych samochodach tez tak mialem. :D

Opublikowano
a moze nie masz filtra przeciwpyłkowego przed nagrzewnicą i liście które sie dostaly na nia teraz sie palą!!!! mam znajomego który tez jeździ bez filtra to jak właczy nawiew to mu liscie wyskakują z kratek.... a jak jedzie to mu tak smiesznie gwiżdże powietrze z nawiewu....
Opublikowano

Nagrzewnicy nie zmieniałem, co do oleju to też jest to pewna opcja.

Ale chyba też by śmierdziało jak bym dał " na full zimne ", a nie śmierdzi....

Nieprawda. Jak juz pisalem, cieplo sprzyja rozprzestrzenianiu sie zapachow. Na zimnym moze nie smierdziec. Sprawdz czy po dobrym rozgrzaniu i przykatowaniu jak wyjdziesz i podniesiesz maske czy smierdzi ?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką