Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Założylem ten temat ponieważ siedzę aktualnie na terenie Czech, szukam w google informacji na temat rasowania mechanicznego E90, aktualnie posiadam autko e90 320d po chipie na 191km/410nm i tak ciągnie mnie by miec... więcej mocy, wiecej nm :) Powiedzcie mi co jeszcze mozna zrobic przy Betce bym czuł ze pod maską czycha Potwór :)) Prosze bez odpowiedzi typu "kup e90 3.0" Taki temat luźniejszy i milszy w czytaniu dla kazdego :P

GG: 5149644

Kom. 794366256

mail. [email protected]

Facebook. www.facebook.com/michael.mode.mass.event

http://img.photobucket.com/albums/v299/xicethugx/coolguys.jpg

Opublikowano

Całkiem interesujący temat.

Turbo, intercooler, wydech, i pewno sprzęgło nie wytrzyma. i możesz liczyć na jakieś 220-230 km i 450nm.

Słyszałem także że 320 ma słabą pompę paliwową ale nie wiem czy chodzi o tą w baku czy CR.

Opublikowano

Kup e90 3.0 :D

Tak na serio to nie wiem czy jest sens aby to robić, już masz dużo mocy, a z doświadczenia wiem, że nigdy dosyć. Jak zrobisz 220 to później będziesz chciał 250 itd... :)

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Ajj M3 :oops: Mam teraz okazję kupić... no ale trzeba zejść na ziemię, nie samym samochodem człowiek żyje. Nie sztuka kupić sobie samochód, wtedy wydatki dopiero się zaczynają a nie kończą, taki samochód można robić tylko w ASO innych opcji nie widzę a tam dla serii M nie ma zmiłuj się :D Strasznie mi się podoba, ten silnik jest kosmos :mrgreen:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak nadmiar, lub nawet wystarczająca moc :) przynajmniej dla nas, beemkowcow :)

A z tego silnika moim zdaniem wycisnales już maks - przynajmniej jeśli to ma mieć jakiś sens i uzasadnienie ekonomiczne. Kup(my) sobie 330d :cool2:

virus by Masters - 190km, 395Nm
Opublikowano

~tydzień temu bałeś sie chipa, 3 dni temu z strachem pytałeś czy Twoje obecne 410Nm nie zniszczy Ci automatu, wczoraj panikowałeś, że po chipie auto pali Ci o litr więcej....

jak masz "kasę" to możesz zrobić z 2.0d grubo ponad 300KM tylko wyjdzie Ci to drożej niż kupno używanego 335d/m3, napisz do HARTGE ile masz do wydania $ a zaproponuja Ci coś odpowiedniego...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Co bys wiecej nie wymyslil w 320d to bedzie to ekonomicznie nieuzasadnione.

Kup 335d lub od razu 335i.

http://ziomal.resmoto.com/opisy/prezentacje/e90_335i.html

Lub M3, ale tam jak juz napisali koledzy nie ma zmiluj.

Ewentualnie mozesz zmienic auto na lekkie Audi RS3 sportback, 340 KM, 450 Nm, DSG i 4x4. Setke wtedy masz w 4,6 s.

http://motoryzacja.interia.pl/samochody/premiery/news/340-konne-male-audi,1561080

Swoja droga zastanawiam sie czy ten silnik 335i faktycznie tak malo pali na 100km, czy ten tekst jest tylko chwytem marketingowym.

Bo jesli rzeczywiscie mialby spalanie na poziomie 7.5l, to bylby to super silnik :D

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano

Swoja droga zastanawiam sie czy ten silnik 335i faktycznie tak malo pali na 100km, czy ten tekst jest tylko chwytem marketingowym.

Bo jesli rzeczywiscie mialby spalanie na poziomie 7.5l, to bylby to super silnik :D

Znajomy ma e92 335xi. Nie oszczedza auta i srednia wychodzi m u 17 - 19 l. na 100km.

pozdrawiam

Opublikowano

Dokładnie 17 na mieście przy ciężkiej nodze w 335xi ma znajomy. Podobno na trasie zszedł raz do 10l.

Rok temu testowalem 335xi, pełny gaz, pełny hamulec i tak w kółko, znajomy tankowal wiec dokładnie nie wiem ale komputer pokazywał 39.5L :mrgreen: i wiecej chyba komputer nie mógł a nie silnik :twisted:

Ale fakt faktem ze tak sie jeździć nie da...

Ja sie przymierzam do nowej M, tzn. Następnej generacji 2013 i mam tylko nadzieje ze nic nie spapraja i będzie ładna. Szkoda tylko ze już nie będzie wolnossaa, tylko pewńie biturbo.

Do sprzedania:

Opublikowano
...

Ja sie przymierzam do nowej M, tzn. Następnej generacji 2013 i mam tylko nadzieje ze nic nie spapraja i będzie ładna. Szkoda tylko ze już nie będzie wolnossaa, tylko pewńie biturbo.

auto będzie pewnie "maks wypas" tylko raczej w 2014/2015, w 2012 wejdzie dopiero nowy sedan a od niego jeszcze daleka droga do M3...chyba, że masz inne infromacje, pozdr.

było:

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Myślę że w 2013 w drugiej połowie roku będzie można składać pierwsze zamówienia. Choć to nic pewnego, może masz rację...

Zastanawiam się na wiosnę nad nową Z4, obecna już sprzedana, na auto między aktualnym E92 a docelowym M3. Jeździłem w wakacje tą 35si co ma 340KM, masakra jak to chodzi :) i spalanie o dziwo nie tak wysokie, przy deptaniu 17.9L, jak na te osiągi myślę ok.

Do sprzedania:

Opublikowano
Myślę że w 2013 w drugiej połowie roku będzie można składać pierwsze zamówienia. Choć to nic pewnego, może masz rację...

Zastanawiam się na wiosnę nad nową Z4, obecna już sprzedana, na auto między aktualnym E92 a docelowym M3. Jeździłem w wakacje tą 35si co ma 340KM, masakra jak to chodzi :) i spalanie o dziwo nie tak wysokie, przy deptaniu 17.9L, jak na te osiągi myślę ok.

~18l to "szacun", nie jeździłem żadnym autem z tym silnikiem ale jak jest tak jak piszesz to wynik przy "bucie" jest naprawdę b. ale to b. dobry...

masz/miałeś roadstera, auta te wizualnie podobają mi się mocno ale jak jest z "skrzypieniem" przy zamkniętym dachu? jestem mocno wyczulony na "trzaski", mocno słychać różnicę pomiedzy coupe a roadster?

było:

Opublikowano
Roadster rewelacja, zero skrzypienia, brak parowania szyb. Też jestem bardzo wyczulony na jakiekolwiek skrzypienia i doprowadza mnie to do szału ( wszyscy mówią że ja to się sam doszukuje stuków :mrgreen: ). Trakcyjnie Z4 jest perfekcyjne... według mnie rzecz jasna. :)

Do sprzedania:

Opublikowano
Jeździłem w wakacje tą 35si co ma 340KM, masakra jak to chodzi :) i spalanie o dziwo nie tak wysokie, przy deptaniu 17.9L, jak na te osiągi myślę ok.

Też miałem okazje jeździć tą 35is.

Auto bajka. Osiągi, trakcja i wrażenia akustyczne super.

Opublikowano
Roadster rewelacja, zero skrzypienia, brak parowania szyb. Też jestem bardzo wyczulony na jakiekolwiek skrzypienia i doprowadza mnie to do szału ( wszyscy mówią że ja to się sam doszukuje stuków :mrgreen: ). Trakcyjnie Z4 jest perfekcyjne... według mnie rzecz jasna. :)
...wrzucę swoje 3gr...roadster jest spoko, nic nie skrzypi...za to jak zakupiłem hardtop okazało się że jest głośniej...miękki dach jest izolowany..gruby i jest znacznie ciszej :)

dzięki, może kiedyś :mrgreen: :mrgreen:

było:

Opublikowano
Nowe Z4 35S to jest masakra,mówie z youtuba:P,ale chciałbym się tym kulnąć.Coś pięknego.Widziałem porównanie z caymanem i chwalili oba tak samo.A co do tematu,to mimo,że prosiłeś w temacie,żeby tego nie pisać to jednak naprawde lepiej kupić 3.0d i jak Ci w nim z czasem będzie brakować mocy to chipniesz go i już.
Kubica GO!
Opublikowano
Szczerze mówiąc 3.0d atrakcyjne wyjście , lecz żal mi trochę ponieważ szukałem go ponad miesiąc i teraz odczuwam brak osiagów wina tego jest tez taka ze czekato przesiadam się na mercedesa cls 63 amg ;) lecz 3.0d byłby super ale jak najłatwiej takie zamienić ;) musiałbym znaleźć kogoś kto byłby zainteresowany zamiana ;) heh

Kom. 794366256

mail. [email protected]

Opublikowano

AO polecam :) szczególnie Z4 M, silnik z E46 M, też daje radę takie rasowe męskie auto. Znajomy miał w Coupe i chwalił sobie strasznie.

Co do Caymana który został wyżej wymieniony też super autko, jeździłem Caymanem S w skrzyni PDK i aktywnym zawieszeniem :idea: Rewelacyjny komfort przy komfortowych ustawieniach, auto spokojnie na codzień, z tym że spalanie już powyżej 20L bez problemu, ma 20KM mniej niż 35is i różnica w trakcji. Caymanem w moim odczuciu cały czas balansujesz, tzn. lecąc w łuku około 160-180km/h on jest cały czas w takim minimalnym uślizgu tzn. masz idealną kontrole nad nim i czujesz granice (coś jak gokart), w Z4 jesteś przyklejony nie ma żadnego uślizgu, jak się uślizgniesz to tylko raz pewnie :mrgreen: Ciężko powiedzieć co lepsze, nie jestem na tyle dobrym kierowcą aby sobie lecieć bokiem przy takich prędkościach. Napewno fajne jest to że ciągle czujesz tego Caymana i wiesz ile możesz, z drugiej strony czasem lepiej być całkowicie przyklejonym i poprostu nie łamać praw fizyki :twisted: Poza tym ma niesamowitego kopa i ten dźwięk za fotelem mmm....

Ale dla mnie największy "minus" to licznik skalowany co 50km/h, zero odczucia prędkości a punktów można mieć tylko 24 hehe :D W Cayenne miałem to samo :mad2:

Do sprzedania:

Opublikowano
Boje się ze jak sprzedam tego to długo będę szukał fajnej 3.0 ;( cls ma starszy i czasami u mnie go zostawia, jakie najlepsze wyjście zmiany auta

Kom. 794366256

mail. [email protected]

Opublikowano
Turbo, intercooler, wydech, i pewno sprzęgło nie wytrzyma. i możesz liczyć na jakieś 220-230 km i 450nm.

dokładnie tego typu modyfikacje ewentualnie jeszcze jak jesteś maniakiem to są fajne zestawy wtrysku metanolu dla diesla :wink:

http://img860.imageshack.us/img860/2813/podpise90v02.jpg