Skocz do zawartości

Podgrzewcz spryskiwaczy szyby kiedy powinien grzać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczerze mówiąc to się nie zagłębiałem w ten temat ale jeśli nie masz pewności to zajrzyj pod matę wygłuszeniową maski - jeśli do spryskó oprócz wężyka idą jakieś kabelki to jest jasne, że podgrzewane są dysze. A jeśli nie to raczej płyn jest trochę podgrzany. Lub inny sposób- jak masz auto posypane śniegiem to odpal, nie spryskuj szyby tylko zobacz czy w okolicy dyszy śnieg się topi (wtedy będziesz wiedział czy dysza jest podgrzewana sama w sobie.

Pzdr.

Opublikowano

Podgrzewanie spryskiwaczy - z tego co czytałem - podgrzewane są ciągle jak temperatura spadnie poniżej 3 lub 6,5 stopni (dwa źródła) i przestają być podgrzewane jak wzrośnie ponad tą temperaturę.

UWAGA! Czujnik temperatury zewnętrznej to nie gadget! :nienie:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
  • Moderatorzy
Opublikowano

U mnie temperatura zewnętrzna jest wskazywana dobrze,a podgrzewania sprysków i luster niestety brak.Byłem nawet u 2-óch elektryków ale ich praca mnie przeraziła i uciekłem czym prędzej.

Do sprysków u mnie też dochodzą przewody jak u kolegi.Ale nie sprawdzałem bo tam natężenie powinno byc różne lub impulsy,słyszałem dwie wersje(w zależności od temp. zew.)

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A czy przypadkiem nie ma dwóch czujników? W E36 miałem osobny czujnik temp zewnętrznej to co było wyświetlane a osobny do podgrzewania lusterek, dysz, zamków itd.

PS. Chociaż jak szukam na realeom to coś tego drugiego czujnika znaleźć nie mogę, ale wiem że w zderzaku były zamontowane dwa. Jeden taki jak szpikulec (ten znalazłem) a drugi wyglądający jak gruba pastylka.